Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvordan du oppgraderer en datamaskin fra Windows 98

Postet av : Valon Istrefi

Det er teknisk mulig å oppgradere en eldre datamaskin fra Windows 98 til en nyere versjon av operativsystemet, men bare hvis datamaskinens maskinvare spesifikasjoner kan møte det nye operativsystemet standarder. De fleste Windows 98 maskiner vil kjøre Windows 2000 veldig godt. Men eldre datamaskiner vil bare akseptere Windows XP hvis de har en prosessor hastighet på minst 700 Mhz og minst 256 MB RAM. No "automatisk" oppgraderingen er imidlertid mulig. Du må manuelt installere det nye operativsystemet på maskinen.

Du trenger:
CD-R eller CD-RW-plate
. Valgfritt: Flash-stasjon for maskiner som har USB-porter
. Tilgang til Internett på en annen datamaskin.


en.
Boot Windows 98-datamaskin. Finn alle personlige dokumenter på harddisken som du ønsker å lagre og brenne dem til en CD eller en flash-stasjon hvis eldre maskinen har en USB-port. Du kan ikke kopiere og brenne programmer og applikasjoner, imidlertid. Disse må installeres på nytt manuelt senere.
To.
Gå til "Control Panel", "System" og "Device Manager. "Kopier ned merke og modell nummer av noen enheter på datamaskinen din, inkludert skjermkort, lydkort, noen optiske stasjoner, modem, Ethernet-adaptere og andre enheter. Som et alternativ, kan du gå på datamaskinen maker hjemmeside og finne ut hva maskinvaren var opprinnelig installert på datamaskinen din når den var ny.
tre.
Bruk Internett til forskning om enhetene på datamaskinen din vil kjøre på det nye operativsystemet du vil installere. Hvis bord din skjermkort, for eksempel, har ingen drivere for Windows XP, vil du ikke kunne oppgradere til XP uten å installere en nyere skjermkort. Finn ut hvor du kan kjøre inn "driver problemer" når du oppgraderer, og kartlegge strategier for å håndtere disse barrierene. Erstatning med nyere enheten kort er vanligvis raskere enn å gjøre uttømmende søker etter drivere for pre-Windows XP-enheter.
Fire.
Slå av datamaskinen. Sett oppsettet platen for det nye operativsystemet i CD-stasjonen og starte på nytt. Datamaskinen bør støvel til setup CD i stasjonen, ikke til Windows 98-skrivebordet. Hvis dette holder skjer, reboot igjen, raskt trykke F1, F2 eller "Delete" for å gå inn i BIOS setup-programmet. Sett datamaskinen slik at "boot order" reflekterer starte fra CD-stasjonen før harddisken. Trykk F10 for å lagre og avslutte BIOS og starte på nytt igjen.
Fem.
La Windows setup programmet til å skanne datamaskinen maskinvare for å finne ut om installasjonen av det nye operativsystemet er kompatibelt med maskinen din . Hvis maskinvaren er kompatibel, vil det nye operativsystemet installeres. Følg instruksjonane. Vær forberedt på å skrive inn en gyldig Ekthetsgaranti nøkkelkoder for noen installasjon av Windows XP. Merk at all informasjon på harddisken vil bli slettet i løpet av denne prosessen.
6.
Sjekk dine sjåfører når installasjonen er fullført. Gå til "Start" og "Kjør" og skriv inn "dxdiag" i dialogboksen. Sjekk "Display" og "Sound" egenskaper kategoriene for å være sikker på at video og lyd drivere er riktig installert. Hvis disse oppføringene er tomme, er du kjører på midlertidig sjåfører og vil trenge å finne og laste de riktige driverne for permanent bruk. Bruk gratis sjåfør søke og laste ned service DriverGuide. com å finne disse driverne.
7.
Gå online til Microsoft Windows Update og oppdatere filer Microsoft anser nødvendig for din versjon av Windows.
8.

Kopier personlige filer (de du har lagret på CD eller flash-stasjon) til den nye "Mine dokumenter"-mappen.
9.
Installer eventuelle søknader fra selve satt opp plater du eier eller laster ned fra elektroniske kilder. Kontroller at programvaren er kompatibel med det nye operativsystemet.

Tips og advarsler


  • Noen eksperter sier Windows XP vil kjøre på en gammel maskin som kjører på mindre enn 700 MHz og 256 MB RAM, og de er teknisk korrekt. Men i felterfaring, ville Windows XP kjøre så sakte på en slik gammel, under-drevet maskin, som å være uutholdelig å operere. Windows 2000 ville være en bedre oppgradering innsats for en maskin tregere enn 700 MHz.
  • Microsoft har "pensjonert" mange tidligere websider knyttet til Windows 98 og Windows 98 oppgraderinger. Ikke regne med Microsoft for å støtte noe eldre enn Windows XP Service Pack 3.
    Anbefalte artikler
    
    Copyright © 2011