Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Microsoft Exchange server tutorial

Postet av : Camilla Näslund

De fleste selskaper i dag anser e-post for å være et oppdrag kritisk element i sin virksomhet, for at deres ansatte til å være så produktiv som mulig. Som disse behovene har utviklet seg over tid, de fleste ansatte nå forventer umiddelbar tilgang til sin kommunikasjon, uansett hvor de er eller hva slags enhet de bruker for å få tilgang til Internett

Microsoft Exchange Server

Microsoft Exchange Server er en del av Microsoft Windows Server linje, og er ment å levere en plattform for meldinger og samarbeid. Den primære funksjonene i Exchange Server inkluderer e-post, kalender, kontakter og oppgaver. Exchange Server gir også en plattform for mobil og web-baserte brukere som trenger å ha tilgang til sine data eksternt, samt støtte for lagring av data

forbedrede funksjoner

Microsoft Exchange Server ble først lansert i 1996. ; nyere versjoner, som for eksempel Exchange Server 2007 og har nylig gitt ut Exchange Server 2010, inkluderer mange forbedringer fra den opprinnelige versjonen. Noen av disse er:

-Sikkerhet: Exchange Server nå omfatter anti-spam og anti-virus filtrering, samt krypteringsteknologi. Dette beskytter brukernes data fra inntrenging utenfra og korrupsjon.
-Data Protection: Exchange-servere kan brukes i en klynge miljø, som replikerer data over flere servere og garanterer dens tilgjengelighet. På denne måten, kan det ikke være noen single point of failure, hvis en server går ned, vil de andre serverne ta igjen det tapte og fortsette å levere data til brukerne.
-Unified Messaging: Exchange Server lar brukere motta talepost, e-post, og fakser i sine postkasser. I tillegg kan eksterne brukere tilgang til postbokser fra mobiltelefoner og andre trådløse enheter.
-Økt IT Erfaring: Exchange-servere er helt skalerbare, og inkluderer 64-bits ytelse. Det er en forenklet grafisk brukergrensesnitt (GUI) for å gjøre administrasjonen enkel, og en bedre distribusjon og ruting prosess.

Exchange Server Roller

Som en nettverksadministrator, kan du velge hvilken server roller å installere på en Exchange-server . Server roller brukes til å logisk gruppe bestemte funksjoner i Exchange sammen, noe som bidrar til å forenkle installasjon, og gir deg muligheten til å tilpasse ditt Exchange Server til å møte din bedrifts spesifikke behov.

Typene server roller inkluderer:
-Postkasse Server: Denne serveren kjører på bakenden, og vertene postkasser og offentlige mapper.
-Unified Messaging Server: Dette er den midterste laget server som kobler en Private Branch Exchange-system (PBX, ofte referert til som en telefon system) til Exchange 2007.
-Client Access Server: Dette er den midterste laget server som er vert for alle klient protokoller, slik som Secure Hypertext Transfer Protocol (HTTPS), Post Office Protocol 3 (POP3), Internet Message Access Protocol 4 (IMAP4), og Outlook Anywhere. The Client Access Server kan også være vert for webtjenester.
-Hub Transport Server: Denne serveren er ansvarlig for ruting all e-post i Exchange organisasjonen.
-Edge Transport Server: Denne serveren sitter vanligvis på kanten av nettverket topologi, og er ansvarlig for ruting post inn og ut av Exchange organisasjonen

For End User

Klienter som bruker. Exchange Server å få tilgang til sine data vil vanligvis bruker Microsoft Outlook, en del av Microsoft Office suite. Men det finnes alternativer. Dersom en klient ønsker å koble til sin e-post via et nettsted, kan de bruke Outlook Web Access (OWA). Og for Mac-brukere, kan både Microsoft Entourage og Apple Mail brukes til å koble til en Exchange Server.


Copyright © 2011