Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Hvordan får jeg min datamaskin til å starte opp fra cd-rom?

Postet av : Valon Istrefi

Starter opp fra en CD-ROM brukes i nødsituasjoner når boot sektoren på harddisken har feilet, eller når brukeren ønsker å installere et nytt operativsystem. Windows-CD-stasjoner er alle oppstartsenheter stand til oppstart for datamaskin. Stille inn maskinen til å starte fra CDROM innebærer redigering av BIOS hvis den ikke allerede er konfigurert for CDROM boot evner

Computer Innstillinger

For å starte fra CD-ROM-stasjonen, trenger du en CD settes inn i stasjonen. Den beste måten å starte opp fra en CD-stasjonen bruker operativsystemet disketten som fulgte med datamaskinen. Windows-CD-er oppstartsdisketter siden Windows XP ble lansert. Sett boot CD i stasjonen og start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen starter, de første linjene vises på skjermen er utgang tekst fra BIOS. Hver BIOS bruker en tast på tastaturet for å starte opp i innstillingene. De vanligste tastene er F12 og slett nøkkelen. Når BIOS kommandoer er første gang vist etter at du starter datamaskinen, er dette når du trykker disse tastene. Det kan ta noen prøver å presse den til rett tid. Når du får det, BIOS innstillingene vises.

Hver BIOS er forskjellig, men de deler på innstillingene skjermen forblir de samme. I BIOS er en del for oppstartsrekkefølgen. Innenfor denne delen, setter du CD-ROM-stasjonen til å være først i boot rekkefølgen. Dette gjør at datamaskinen til å søke på CD-ROM for en oppstartbar disk. Hvis det finner en, vil den starte opp fra CD-stasjonen. Når du har satt CDROM som første i orden, lagre innstillingene og start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen starter, vil du høre maskinen søke i CD-stasjonen for en oppstartbar disk. Siden du har Windows-CD-eller CD for operativsystemet du ønsker-i stasjonen, vil maskinen starte. For en Windows-boot-system, vil det bringe deg til installasjonen skjermen, hvor det vil spørre om du vil reparere boot sektor eller reinstallere Windows. På dette punktet, er du offisielt inn i datamaskinen med CD som boot disk.

Previous:nothing
Next:hva er definisjonen på en mpg fil?

Copyright © 2011