Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvordan finne ut hvor gammel datamaskinen min er?

Postet av : Valon Istrefi

Bestemme hvor gammel datamaskinen er kanskje høres ut som en enkel oppgave, men det er faktisk mye å vurdere. For en ting, blir datamaskinen av ulike deler-noen av dem var muligens erstattet på enkelte punkt. Så mens ulike komponentene som utgjør all datamaskinen, for eksempel harddisk eller RAM, kan ha en dato på det, trenger disse ikke nødvendigvis gjenspeiler alderen på datamaskinen din. Til tross for dette, er det noen få ganske nøyaktig måter å fastsette en datamaskins alder
1. .
Sjekk dokumentasjonen som fulgte med datamaskinen, hvis du fortsatt har det. Bare sjekk datoene inngå i dokumentasjonen, herunder informasjon om opphavsrett og (hvis du er heldig) en produksjonsdato. Det siste året får du sannsynligvis en nøyaktig indikator av året maskinen ble produsert.
To.
Finn produksjonen dato i BIOS.
BIOS er et stykke programvare lagret på en chip på datamaskinens hovedkort. Mens operativsystemer er ofte installert på en datamaskin, er denne programvaren erstattet sjeldnere, noe som gjør sin alder en ganske presis indikator på alder av maskinen.
Ser BIOS er relativt enkelt, men hvordan du gjør dette varierer fra datamaskin til datamaskin. Slå maskinen på og følg instruksjonene på skjermen knyttet til inn i menyen, typisk vil dette være F2 om selve nøkkelen til å presse kan variere fra maskin til maskin. BIOS er vanligvis en tekst-basert grensesnitt kan du bla med piltastene-dersom piltastene er ikke brukbare det vil være på skjermen. Bla gjennom all informasjon før du finner den produksjonsdato, eller datoen BIOS ble installert. Dette er en ganske nøyaktig indikasjon på hvor gammel maskinen er.
Tre.
Sjekk nettsiden til firmaet som gjorde datamaskinen.
Begge de ovennevnte metodene vil gi deg en ganske nøyaktig indikasjon på alder av maskinen, men den beste metoden er å forske på datoen din modell av maskinen ble produsert. Gå til nettsiden til firmaet som gjorde datamaskinen-eksempler omfatter Dell, HP, og ASUS-og søk etter merke og modell. Hvis du ikke vet hvilken modell av datamaskinen, er det sannsynlig skrevet på undersiden av maskinen din (hvis det er en laptop) eller på siden (hvis det er en stasjonær).
Søk selskapets hjemmeside for din modell og du vil finne en mengde informasjon om datamaskinen din -. herunder året den ble laget

Previous:nothing
Next:laptop passord fjerning

Copyright © 2011