Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvordan å beskytte filer i Windows

Postet av : Annika Hultén

Noen av datafiler kan være svært dyrebare for dere, familiebilder, finansielle poster og andre uerstattelige eller sensitive data må være beskyttet. Hvis du bruker Windows, er det raskt og enkelt å beskytte viktige filer på to viktige måter. Du kan sikkerhetskopiere filene dine på flyttbare medier, slik at du har reserve kopier i tilfelle noe skjer med datamaskinen din, og du kan angi filer på datamaskinen din som privat, slik at de bare kan åpnes når du bruker din unike Windows-pålogging.

sikkerhetskopiere filer på flyttbare medier


en.
Åpne CD-brenner stasjonen mens Windows kjører, og sett inn en tom CD. Lukk stasjonen.
To.
Vent til Windows for å be deg velge en handling for platen, og deretter finne "Åpne en skrivbar CD mappe" blant alternativene, og velg den.

tre.
Dra og slipp merkede filer til den nye mappen vinduet som åpnes opp. Å flytte en fil, venstre-filikonet og hold knappen nede, deretter drar du den inn i den åpne mappen vinduet og slipp knappen. Du kan bare passe omtrent 700 MB med data på én CD, så hold det i tankene når du velger dine filer.
Fire.
Klikk Fil-menyen i skrivbar CD-mappen og velg " Skriv disse filene til en CD. "
fem.
Navn CDen når du blir bedt om, klikk på Neste-knappen. CDen vil enten begynne å brenne med en gang, eller du vil bli varslet om du har for mye data i mappen. Hvis du får en advarsel om at det er for mye data, vil du bli omdirigert til mappen hvor du skal dra elementer ut av mappen å senke den totale filstørrelsen til mindre enn den maksimale byte kapasitet trykt på utsiden av platen. Slik kontrollerer du total filstørrelse, klikker du på "File"-menyen og velg "Properties". Når du er ferdig å fjerne filene, klikker du på "File" menyen igjen og velg "Skriv disse filene til en CD. "
6.
Ta den brente CD-en fra stasjonen etter den auto- mates ut. Label den og lagre den på et trygt sted.

Sett Filer som privat


en.
Kontroller at du er logget på Windows med din egen bruker pålogging. Hvis du ikke er logget inn, klikker du på "Start"-knappen, og velg "Logg av" fra "Start"-menyen. Når du er tilbake til påloggingsskjermen, klikker du brukernavnet pålogging og skriv inn passord.
to.
Høyreklikk på "Start"-knappen og velg «Utforsk». I venstre sidepanel, navigere filer og mapper for å finne den første data-mappen du ønsker å angi som private.
Tre.
Høyreklikk på mappen og velg "Properties" fra pop-up menyen.
fire.
Klikk på "Deling" fanen, deretter merk av for "Gjør denne mappen privat. " Klikk på "Apply"-knappen nederst i høyre hjørne for å bruke denne endringen. Når du gjør dette, vil mappens innhold kun være tilgjengelig når brukeren logger er logget inn i Windows.
fem.
Gjenta trinn 2 til 4 for alle andre mapper som inneholder filer du ønsker å holde privat.

Previous:nothing
Next:hvordan planlegge Diskdefragmentering

Copyright © 2011