Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

om windows xp operativsystem

Postet av : Magnus Ekblad

Windows XP er et operativsystem utviklet og utgitt av Microsoft. Det er en annen i en lang rekke operativsystemer. Forgjengerne var 3,1 Windows, Windows 95, Windows 98, Windows 2000 og Windows ME. Den ble etterfulgt av Windows Vista, som igjen vil bli etterfulgt av den kommende Windows 7. Den er utformet for å gi selv uerfarne brukere full kontroll over hva deres datamaskiner er i stand til å gjøre

Systemkrav

For å lykkes kjøre Windows XP på datamaskinen din, må maskinen din oppfylle følgende minimum systemkrav. Du må ha minst en prosessor på 233 MHz, 64 MB RAM, en skjerm som støtter minst en oppløsning på 800 piksler x 600 piksler, 1,5 GB ledig plass på harddisken, og en CD-ROM-eller DVD-ROM-stasjonen.

Service Packs

Fra tid til annen Microsoft utgir det som kalles en «service pack" for Windows XP. En oppdateringspakke er en stor oppdatering system, som gir operativsystemet med nye funksjoner, samt løse eventuelle bugs eller glitches som har blitt oppdaget. For tiden er det tre oppdateringspakker for Windows XP, og ingen flere er planlagt.

støtte

Som Windows XP er ikke lenger Microsofts nyeste operativsystem, er det bare leveres med begrenset støtte fra Microsoft. Microsoft støtter ikke lenger Windows XP uten service packs installert, og har ikke siden september 2004. Fra april 2014 vil Microsoft ikke lenger oppdatere alle versjoner av Windows XP eller gi noen sikkerhetsoppdateringer eller fikser.

Kritikk

En viktig kritikk av Windows XP kommer når du arbeider med sikkerhet. Windows XP er utsatt for virus, spyware, malware og andre typer ondsinnet programvare. Med jevne Microsoft vil oppdatere XP til å fikse eventuelle sikkerhetsproblemer, men mer virus er skrevet for Windows-operativsystemer hver dag. Det er derfor det er så viktig å ha anti-virus programvare installert på maskinen din hvis du planlegger å bruke Internett

Versions

Windows XP leveres i to forskjellige versjoner:. Windows XP Home Edition og Windows XP Professional. Professional ble designet for folk som ville være å bruke XP på bedrifter og for brukere som vil bli vurdert avansert. Windows XP Home Edition ble utviklet for grunnleggende PC-brukere og manglet noen av de avanserte funksjonene som finnes i Professional versjonen.

Previous:nothing
Next:systemkrav for Windows XP Professional

Copyright © 2011