Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

De sju beste backup feil å unngå i vinduer

Postet av : Annika Hultén

Alle typer datamaskin lagringsmedier mislykkes til slutt, og miste filene til en datamaskin plutselig feil kan være katastrofal og hjerteskjærende. Hvis du forstår betydningen av sikkerhetskopiering av dine data, har du allerede vunnet halve kampen. Men bare å velge å sikkerhetskopiere dataene er ikke nok. For maksimal data sikkerhet, må du også unngå de vanligste feilene som folk gjør når sikkerhetskopiering sine filer i Windows.

Bruke Upålitelige Media

En backup er kun så sikker som mediene den er lagret på. Noen av de vanligste mediene for datamaskinen backup omfatter magnetbånd, harddisker og optiske disker som skrivbare DVDer. Det er lurt å velge mer enn en backup medium fordi selv de mest pålitelige medier kan mislykkes. Men, optiske plater er spesielt ineffektive som eneste backup-løsning fordi de kan bli uleselig hvis riper. USB flash-stasjoner er også upassende som en backup løsning for sensitive filer, som de er lett stjålet.

Forgetting A Backup

Den mest effektive backup-løsning har ingen verdi hvis du glemmer å bruke det. En automatisk løsning for sikkerhetskopiering begrenser dette problemet, ifølge tech nettstedet Data Doctors. Men, hvis du foretrekker å sikkerhetskopiere dataene manuelt, angi en tidsplan og hold deg til det.

Usikre bagasje Lokaliteter

Den primære stedet du velger for å lagre sikkerhetskopiene dine bør være en trygg en. For eksempel, lagring kritiske sikkerhetskopier på en annen harddisk i datamaskinen din er usikker fordi en overspenning eller flom som ødelegger én harddisk i maskinen ville mest sannsynlig ødelegge den andre også, tørke ut begge de opprinnelige dataene og backup. Kritiske data ved en virksomhet bør oppbevares i en brannsikker safe.

Making én sikkerhetskopi

Uansett sikkerhetskopimediet du velger, bør du alltid ha mer enn ett eksemplar, og vurdere å sikkerhetskopiere filer opp etter en tidsplan i tilfelle den siste sikkerhetskopien er ikke den du ønsker å gjenopprette. For eksempel har noen virksomheter benytte en strategi for å skape en fullstendig backup på hver dag i uken, slik at hvis de trenger for å gjenopprette en versjon av en bestemt fil fra flere dager siden, kan de. I tillegg har flere sikkerhetskopier eliminerer mulige skader som kan følge av å ha en tape eller harddisk slutter å fungere.

Bruke En Lagringssted

Viktig backups bør aldri lagres på bare ett sted. For eksempel, hvis du lagrer en backup i en brannsikker safe i virksomheten din, bør du lagre en andre backup i en bankboks i banken. Det er mulig at en målbevisst tyv eller alvorlige naturkatastrofer kan ødelegge eller stjele data i et av disse stedene. Men å miste en backup på din bedrift, og på en off-site sted er samtidig en veldig liten mulighet.

Ufullstendig Sikkerhetskopier

Noen mennesker velger å sikkerhetskopiere filene deres opp manuelt, ved å lage kopier av bare sine viktigste filer og la ut mindre viktige, for eksempel programmer som kan installeres på nytt fra den originale plater. Dette er ett mulig backup strategi foreslått av Lincoln Specter av PC World, og det er en effektiv strategi med begrenset filen lagringsplass. Men, det fungerer bare hvis du huske å sikkerhetskopiere alt opp. Lag en liste over de filene du vil sikkerhetskopiere, slik som musikk, epost, bilder og dokumenter, og sørg for at du sikkerhetskopiere alt fra listen, hver gang.

Sviktende å Future-Proof

Hvis du arbeider med filer i en obskur format, må du huske på når du lager sikkerhetskopier at programvaren som trengs for å lese dette formatet kan ikke være tilgjengelig i fremtiden. Når det er mulig, inkludere eventuelle nødvendige programvare sammen med de dataene du sikkerhetskopiere.

Previous:nothing
Next:hvordan finne manglende filer i Windows 98
Anbefalte artikler

Copyright © 2011