Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvordan å optimalisere og rense pc

Postet av : Ulf Friberg

Datamaskinen er ikke annerledes enn kroppen din. Når vi spiser, kroppen vår fordøye nyttige næringsstoffer og skille ut avfallet. Tilsvarende når en datamaskin mottar ny informasjon, steder det nyttige data i riktig område, og mange filer vil også skape avfall i form av midlertidige, eller "temp", filer. Disse unyttige ting er som regel bare et par hundre kB når store (fortsatt veldig liten), men de legger opp, tar opp dyrebar plass på harddisken enn datamaskinen ellers kunne bruke for, du gjettet det, noen virkelig alvorlige databehandling. Hvis du aldri har ryddet datamaskinen, ville det ikke være overraskende å finne hundrevis, kanskje tusenvis av disse små avlytting. Men ikke fortvil, de er så enkle å bli kvitt, vil du lurer på hvordan du kunne leve uten denne fremgangsmåten:
en.
TA DINE TEMP FILES
Dette er det første du vil gjøre. Kvitte seg med alle de åpenbare avfallet. Microsoft var også så snill å gi oss en pre-installert verktøy for å gjøre dette med, faktisk har det vært rundt siden tidlig OS's. Du finner dette programmet ved å gjøre følgende:
Klikk på Start> Programmer> Tilbehør> Systemverktøy> Diskopprydding
Følg instruksjonene på skjermen og bli overrasket over hvor mye plass du rydde opp umiddelbart. Hvis det er mye, kan det ta noen minutter, så vær tålmodig.
** Alternativt kan du laste ned den anerkjente, og gratis, CCleaner (www. ccleaner. com). Dette programmet vil utføre denne, samt noen av de andre trinnene i denne guiden, kanskje like bra, om ikke bedre, enn windows pre-installerte programmer.
to.
bedra
Vi ankommer at disken de-fragmentering verktøyet nesten på samme måte fikk vi i Diskopprydding-verktøyet. Denne gangen:
Klikk på Start> Programmer> Tilbehør> Systemverktøy> Diskdefragmentering
Dette vil ta en stund. Kom igjen, lage litt mat, se litt på TV, og vent mens Windows gjør logisk følelse av harddisken din. Tenk på det som gruppere liknende elementer sammen, som et arkivsystem, å gjøre ting raskere og mer effektivt å finne. Som vi installere og avinstallere programmer, kopiere og slette filer, det blir litt ute av drift internt.
tre.
RENGJØRING AT REGISTRY
Ikke mange vet hva registeret er, enda færre har sett det. Hvis du har, da du sikkert vet en god del om datamaskiner, og trenger ikke denne veiledningen. Vennligst merk: Du skal ALDRI rote med registeret med mindre du vet hva du gjør. Fjerne /endre feil linjen kan føre til masse problemer. Det kan til krøpling datamaskinen.
Å rense registret, laste de nevnte CCleaner (eller, gå til cnet. com og søke etter en registret renere under nedlastinger). Dessverre har Microsoft ikke gi noen pre-installert programvare for å bidra til å holde registret i god helse, men dette vil gjøre jobben som en kirurg.
Fire.
INSTALL /RUN ANTI- virus og anti-spyware
Hvis du ikke har begge disse, er du ikke beskyttet. Mange datamaskiner leveres med Norton Anti-Virus og gratis års abonnement. Hvis du er en bruker av Norton, eller noen av de andre kommersielle anti-virus programmer, er du dekket (men for tekniske brukere, disse kommersielle programmene vil noen ganger flagget uskyldige filer). Hvis du er i nød, jeg anbefaler AVG Anti-Virus Free Edition. Jeg har brukt det i år, og hittil har de mest grundige gratis beskyttelse tilgjengelig. Planlegg din anti-virus program for å skanne minst en gang i uken.
Mens mange av dere sikkert allerede hadde en anti-virus program, ett anti-spyware program ikke alltid kommer pre-installert på datamaskiner. Spyware kan fortsatt få deg selv med en top-of-the-line anti-virus program. Selv vanligvis ikke skadelig og skadelig som en rekke virus, kan de være. I beste fall, ville spyware gjøre noe, men reduserer datamaskinens ned. Selv om noen spionprogrammer kan føre til tilsynelatende endeløse pop-ups, også når det ikke surfer på internett. Det er best å fjerne dem. Og det er enkelt også. "Spybot Search Destroy" er rask og effektiv, og kan finnes på www. safer-networking. org (sammen med et par andre nyttige verktøy hvis du er interessert).
Fem.

FJERN bakgrunnsprogrammer
Når Windows starter, starter det en hel rekke andre programmer med det. Disse programmene, med mindre manuelt stengt, kjøres i bakgrunnen hele tiden, få datamaskinen til å utføre dagligdagse oppgaver mye tregere enn det er mulig. For å hjelpe denne:
Klikk START> Run
Skriv "msconfig" i dialogboksen
Naviger til "Startup" fanen
Fjern alle programmer. du ikke vil skal starte når Windows starter.
** Hvis du ikke vet nøyaktig hva det aktuelle programmet, er det best å la den gå. Noen er system-kritiske prosesser, hvis deaktiverer, kan datamaskinen ikke klarer å starte opp etterpå.
6.
KEEP UP
Det er lett å la datamaskinen ta bort i nattelivet, la det innvoller blir giftige. Så vær så snill, gjør deg selv og din datamaskin en tjeneste, gjenta alle punktene ovenfor på regelmessig basis, og du vil merke en dramatisk forskjell i dine datamaskiner evner.

Previous:nothing
Next:hvordan gjøre min datamaskin fort igjen

Copyright © 2011