Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Hvordan kan jeg stoppe pop ups på min datamaskin?

Postet av : Annika Hultén

Pop-ups, eller pop-up vinduer, er annonser som vises automatisk i et eget nettleservindu. De er vanligvis av ulik størrelse når du tilgang til visse nettsteder mens du surfer på Internett. Disse pop-ups er irriterende for noen mennesker, men kan lett blokkeres på flere måter. Dette avhenger av hvilken type pop-up som vises samt type nettleser du bruker

blokkere Popup-vinduer i Firefox

Pop-up blokkering er slått på som standard, men Firefox lar deg kontrollere pop-ups. For å konfigurere din pop-up preferanser, klikk på Verktøy i menylinjen og velg Alternativer. Den Alternativer vinduet vises. Herfra, klikker du kategorien Innhold.

Du kan blokkere popup-vinduer ved å klikke på "Blokker popup-vinduer". Hvis du klikker på Unntak-knappen, kan du lage en liste over nettsteder som du vil tillate å vise pop-ups ved å lime inn nettadressen til nettstedet i "Adresse til nettstedet" feltet deretter klikke knappen Tillat.

Blokkering Pop-ups i Internet Explorer

Windows XP Service Pack 2 (SP2) kan du unngå de fleste popup-vinduer vises i Internet Explorer. For å endre Pop-up blokkering i IE, klikk på Verktøy i menylinjen, beveg musen Pop-up blokkering klikk Popup-blokkering.

Du kan opprette en liste over nettsteder som du vil tillate å vise pop-ups ved å lime inn nettadressen til nettstedet i "Adresse til nettstedet for å tillate" feltet deretter klikke knappen Legg til. Herfra, sette Blokkering til Høy å blokkere pop-ups. Du kan også velge om du vil spille av en lyd eller for å vise informasjonslinjen når et popup-vindu er blokkert. Den vises nederst på skjermen og varsler deg om en blokkert pop-up.

Blokkering Pop-ups i Google Chrome

Google Chrome automatisk blokkerer pop-ups fra å vise, men du kan velge om du ønsker å bli varslet når pop-ups har blitt blokkert. Å administrere pop-up meldinger, klikk på skiftenøkkelen menyen øverst i høyre hjørne av skjermen. Velg Alternativer og deretter klikke på fanen Avansert. Hvis du vil se pop-ups, velg 'Varsle meg når et popup-vindu er blokkert' boksen klikk deretter Lukk-knappen.
Dette alternativet er imidlertid ikke tilgjengelig i Google Chrome Beta.


Copyright ©2011