Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvordan kan jeg forstørre på en datamaskin?

Postet av : Charlotte Wannberg

Av ulike grunner, kan du til slutt støte på et tidspunkt når du ønsker å foredle det du ser på dataskjermen. Enten du har nedverdigende, eller allerede dårlig, syn eller skjermen bare har en høy oppløsning som fører til mindre, vanskeligere å lese tekst, vil du nødvendigvis ønsker å gjøre ting større og lettere å se. Heldigvis finnes det flere metoder for å gjøre dette, både på selve datamaskinen, og ved hjelp av eksterne enheter

Software-basert

Computer operativsystemer har, ved design, innebygde forstørrelsesglasset alternativer som du kan aktivere. Dette mest sannsynlig vil bli plassert under "Tilgjengelighet" i programmer i operativsystemet. For spesifikke instruksjoner om hvordan du skal navigere til denne delen du bør se operativsystemet brukernes manual. Dette vil ikke foredle hele vinduet, men i stedet vil plassere et lite forstørrelsesglass vindu på skjermen som du kan dra rundt for å foredle det områder du ønsker. Alternativt, mens du surfer på Internett kan du zoome websider for å gjøre innholdet større. I alle store nettleseren er det en zoom-funksjon som ligger under "View"-menyen langs menylinjen. Til slutt, det er kommersielt tilgjengelig programvare som vil kopiere effekter av operativsystemets foredle funksjonen. Denne programvaren er tilgjengelig på de fleste elektronikkforhandlere og vil tillate deg å tilpasse akkurat hvor mye du skal foredle ulike deler av skjermen, samt innstillingene for individuelle programmer.

Eksterne forstørrelsesglass

Hvis du heller vil unngå å sette opp programvare eller programinnstillinger å foredle dataskjermen din, kan du velge i stedet for en skjerm montert forstørrelsesglass. Disse fungerer på samme måte som briller. Skjermen er en buet stykke glass montert i en plast ramme som festes på over de fleste dataskjermer. Disse kan kjøpes i enten one-size-fits-all modeller eller i egendefinert design som passer dine spesifikke bærbare eller dataskjerm. Du vil da kunne montere forstørrende skjermen over skjermen og krumningen på glass vil forstørre innholdet på skjermen under den. Fordi moderne dataskjermer ofte kan være så store dette kan ikke være det beste alternativet som ting begynner å vises forvrengt på en viss størrelse, særlig mot kantene av skjermen. Likevel er det fortsatt et levedyktig alternativ til å bruke programvare for å zoome inn ulike deler av skjermen når du trenger å forstørre noe på datamaskinen.


Copyright © 2011