Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

pc klokke problemer

Postet av : Annika Hultén

PC-klokken som vises i systemstatusfeltet på de fleste Windows oppgaven barer er en praktisk funksjon. Den viser tid, og ofte synkroniserer med ekstra programvare. Den PC-klokken er lett å sette, men en rekke problemer oppstår når det konsekvent går tilbake til feil tid. Heldigvis, mange av disse problemene er lette å fikse

nettverket

For datamaskiner på et lokalt nettverk, er tiden vises i PC-klokken ofte satt av en sentral server, og det kan ikke endres på noen individuell datamaskin . Nettverk tid konfigurasjon kan dermed både skape eller løse en PC klokke avvik. Hvis nettverket synkronisering mellom en datamaskin og en server svikter, så en riktig nettverk tid ikke kan vises på en PC klokke, forhindrer Windows fra å alltid ha riktig tid. Eller, kanskje synkroniseringen fungerer fint, men serveren tid innstillingen er feil, slik at PC-klokken til å være feil også.

Sommertid

Windows XP har et spesielt godt kjent problem med feil PC tid på grunn av en feil i sin sommertid innstillinger. For deler av året, når sommertid er ikke i kraft, vil PC klokken ikke assosiere riktig tid med den aktuelle tidssonen konfigurert. Selv om PC-klokken er endret til å vise riktig tid, vil det ikke registrere denne innstillingen i annen programvare. For å fikse dette, slapp Microsoft en oppdatering for Windows XP som justerer operativsystemets håndtering av sommertid. Lappen er en rask nedlasting og løser mange PC klokke problemer knyttet til dette.

Batteri

Når en datamaskin er slått av eller unplugged, beholder det fortsatt riktig tid innstilling. Dette skyldes et batteri som driver en liten chip for å opprettholde vitale systeminformasjon. En rekke batterityper brukes i PCer og de fleste er lett skiftes ut. I noen tilfeller er batteriet festet til en bolig som det ikke kan skilles, og dermed erstatte hele huset er nødvendig. Heldigvis er de fleste batteri erstatninger, herunder boliger når det er nødvendig, er raske og rimelig.

Internett Sync

I noen tilfeller kan en PC ikke opprettholde riktig klokkeslett tross et fungerende batteri og fullt funksjonelt operativsystem. Årsaken er ofte på grunn av en problematisk CMOS-brikken, som regulerer PC tid. Denne brikken rett og slett ikke kan holde tiden godt. I slike tilfeller, kan PCen bli synkronisert med en gang server, mye som PCer i et nettverk. Slik slår du på Internett sync, dobbeltklikker du på klokken og bytte til "Internet Time"-kategorien. Aktivere funksjonen, og kontrollere at en server er oppført og valgt.

Software

I sjeldne tilfeller, tredje-parts programvare som kjører på en Windows-maskin kan kommunisere med PC-klokken og endre sin tid (se Resource avsnittet ). Hvis problemet er nye, vurdere eventuelle søknader som ble nylig installert og er kjent for å alltid kjøre i bakgrunnen. Systemverktøy og antivirus-programvare er mulige årsaker. Hvis et program oppfyller disse kriteriene, deaktiverer den kjøres automatisk, og overvåke eventuelle endringer i PC-klokken ytelse for å bekrefte denne saken.


Copyright © 2011