Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvordan sjekke om du har en dårlig laptop-skjerm

Postet av : Stefan Svensson

Når en laptop skjermen begynner å handle merkelig, er første forutsetning trolig at skjermen er ødelagt. Det kan være tilfelle, men det kan ikke være på skjermen som er ødelagt. Faktisk, kan det ikke være et hardware problem i det hele
en.
Identifiser symptomene. Nøye undersøke når, hvor og hvordan de oppstår. Forsøk på å reparere skjermen kan være bortkastet tid og penger hvis problemet ikke har blitt riktig identifisert. Hvis problemet er forårsaket av programvare, en enkel omstart av systemet kunne gjøre det gå unna. Kontroller at problemet er tilbakevendende før forutsatt at det er behov for feste.
To.
Test symptomene under ulike forhold for å se om de er konsistente. For eksempel kan en bærbar skjerm som blir svart rett og slett være å snu på grunn av den energien saver innstillingene. Visuelle artefakter, feil dimensjonering og flimring kunne tilskrives en dårlig skjerm driver. Noen ting å prøve er starter opp i sikker modus (trykk F8 ved oppstart av systemet), oppdatere skjermdriverne og fysisk justering av skjermen.
tre.
Sjekk for fysisk skade. Hvis skjermen er sprukket eller viser tegn på skade, er det ganske trygt å si at er årsaken. Det neste trinnet er å finne ut om utskifting av skjermen vil fikse det, eller er problemet dypere enn som så. En dårlig inverter kan forårsake symptomer som minner om en ødelagt skjerm. Den eneste måten å fortelle er å erstatte enten en og se om problemet er løst.
Fire.
Hekt den bærbare til en ekstern skjerm. Dette er en måte å kontrollere om problemet er hardware-eller software-relatert. Displayet vil vanligvis vises på den andre skjermen uten ekstra konfigurasjon. Hvis den ikke gjør det, må du finne ut om de skjermdriverne har den evnen. Funksjonen for å se etter er "kloning" eller "dual skjerm" egenskaper.
Fem.
Bytt graphics processing unit (GPU). Bærbare datamaskiner produsert i det siste året eller to blir laget med desktop-størrelse GPUer som kan skiftes ut eller oppgraderes. Dessverre, i eldre bærbare datamaskiner er dette umulig fordi grafikkortet er smeltet til hovedkortet og kan ikke erstattes. I dette tilfellet, kan du kanskje finne en brukt erstatning fra en kjøpmann eller auksjon.

Tips og advarsler


  • Forsøk på å reparere en skjerm selv vil annullere garantien, så du bør kanskje la en datamaskin tech hånd om reparasjoner.
    
    Copyright © 2011