Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

datamaskin lydinngang problemer

Postet av : Camilla Näslund

Datamaskiner er gode multimedia multi-taskers. Ikke bare viser de video, men de er i stand til input og output av lyd i flere formater. De kan kobles til et stereoanlegg eller brukt på sine egne som audio arbeidsstasjoner. Når noe går galt med datamaskinens lydinngang, er det viktig å forstå hvordan lyden teknologien i datamaskinen arbeider for å feilsøke, og løse problemet

Lydkort

Lydkort er der alle audio input, output, og signalbehandling foregår. De fleste moderne lydkort er utstyrt for å håndtere 2-kanals lyd i tillegg til 5. 1 eller 7. 1 surround-lyd lyd. Selv om de har surround innganger for de forskjellige høyttalerne, de fleste surround-stand lydkort bare har noen få utganger. Nyere lydkort kan omfatte andre innganger i tillegg, for eksempel en digital lydinngang. Andre funksjoner inkluderer frontpanel lydkontaktene, eksterne volumkontroller, og lyd programvare for forbedring.

Input typer

En typisk datamaskin lydkort er vanligvis utstyrt for å håndtere audio innganger fra ett eller to kilder. Stasjonære datamaskiner har vanligvis en mikrofoninngang, og en linje nivå inngang. På moderne datamaskiner, innganger og utganger er farge-kodet. Den mic inngang er rosa og linje inn er blå. Disse inngangene kan håndtere mikrofoner, og andre kilder med mindre, 1 /8 "knekt. Dersom en profesjonell lydkilde med XLR tilkoblinger er ønskelig, må den kobles til en forforsterker eller blanding bord først.

Stasjonær vs laptop lydkort

Desktop lydkort har flere innganger, og tilgjengelige alternativer enn laptop lydkort. Mens desktop-kort har flere input typer, og surround lyd innganger, bærbare datamaskiner bare komme med ¨¦n inngang, og utgang. Utgangen dobler vanligvis som en linje ut og hodetelefon jack, mens input fungerer også som en mikrofon og linje inngang. For å koble en mikrofon til en bærbar linje inngang, bør den ha en 1 /8 "plugg. Mer avanserte mikrofoner, slik som kondensatormikrofoner vanligvis ikke vil fungere med en bærbar er standard mic inngang.

Microphones

Mikrofoner laget for datamaskiner trekke nok strøm fra mic inngang, enkel å bruke, og er fine for enkle lydopptak eller videokonferanser. For profesjonelle opptak, derimot, er mer utstyr som kreves. En høy kvalitet kondensator mikrofonen må være hekta på en forforsterker og /eller en mikser før de koblet til mic eller line inn på lydkortet. Profesjonell kvalitet mikrofoner trenger ekstra strøm (kalt phantom power) og XLR-innganger til å operere, og de fleste lydkort tilbyr ikke dette.

Forebygging /løsning

Når feilsøking dataen, er det tilrådelig å bruke programvaren på maskinen din for å sikre en bestemt inngang ikke er dempet eller slått ned hele veien. Lydkort er følsomme for høye frekvenser, så hvis det innkommende signalet er for høyt vil du oppleve forvrengning. Når du bruker analog rød /hvit innganger og utganger, kan en Y-adapter være nødvendig å konvertere utgang til en 1 /8 "jack kompatibel med maskinen din. Tilsvarende, dersom produksjonen har en 1 /4" jack, er en annen converter påkrevd. SPDIF, koaksial, og andre digitale innganger krever kabler som er laget spesielt for overføring av digital lyd.


Copyright © 2011