Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

outlook express tilkoblingsproblemer

Postet av : Jeanette Morales

Outlook Express er et program som ble produsert mellom 1996 og 2005, og var Microsofts mindre funksjonsrike intensiv versjon av sin ekstremt populære Outlook e-postklienten. Det var tilgjengelig for både Windows og Macintosh-maskiner, men har siden blitt erstattet av nyere programmer (Entourage for Mac, Windows Mail for PCer). Mens Outlook Express ble ansett som en dyktig, no-nonsense program, var det ikke immun mot forbindelsen problemene som plaget nesten alle andre e-programvarepakken

Sjekk Connection

Det vanligste e-ruter problem (ingen Internett-tilkobling) er også det enkleste å fikse. Bare lansere en nettleser for å se om maskinen er tilkoblet. Koble til flere steder, som din startside kan fortsatt vises på skjermen fordi det er lagret i nettleserens hurtigbuffer. Hvis det er noen forbindelse, slå av modem (kabel eller DSL) og router (hvis du har en), vent 45 sekunder og slå på modemet. Vente enda 45 sekunder, og deretter slår på ruteren. Hvis dette ikke virker, prøv å restarte maskinen.

Ta det ett skritt videre

Hvis du fortsatt ikke kan koble til etter omstart, kan du prøve å koble med en annen datamaskin på nettverket. Bekrefter også at datamaskinen kan se andre noder (datamaskiner, skrivere og servere) på nettverket. Hvis den ikke kan, kan det være et hardware problem og ikke Outlook-relatert.

Logjam i utboksen

Sjekk din utboks for å se om det er en e-post fyller opp i køen. Dette skyldes en feil oppgitt adresse eller en melding som inneholder et stort vedlegg. I begge tilfeller, slette alle meldinger fra utboksen, eller flytte dem til utkast for å se om det er det er gumming opp verkene.

Bekreft innstillinger er feil

Sjekk Outlook Express ved å velge "Accounts" under Verktøy-menyen, fremhever din konto og velge "Egenskaper". Dette er de innstillinger som gjør datamaskinen til å sende og motta e-post. Under "Servers" kategorien, bekrefter at informasjonen er korrekt --- kontonavn, passord, innkommende server og utgående server.

Sjekk Avanserte innstillinger

Hvis alle disse innstillingene sjekke ut, og deretter se på flere innstillinger. Under "Servers" under Properties, bekrefter at de riktige boksene er merket korrekt ("Logg på med sikker godkjenning av passord" og "Min server krever godkjenning"). Klikk på "Avansert"-fanen for å se flere tilkoblingsinnstillingene. Dette er porten tallene for både innkommende og utgående tjenere, samt SSL (Secure Sockets Layer) avmerkingsboksene. Alle disse innstillingene er tilgjengelige fra Internett-leverandøren eller e-postleverandøren.

ISP Problem

Til slutt, plukke opp telefonen og ringe din e-postleverandøren eller leverandøren for å se om det er et problem ved utgangen deres. Mesteparten av tiden er det ikke, men sporadisk nedetid ganger føre brukerne til å anta at det er et problem med e-postklienten. En annen faktor å vurdere --- hvis du har flere datamaskiner, sjekk at den andre er frakoblet og ikke mottar (og fjerne) e-postmeldingene dine fra serveren.


Copyright © 2011