Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

datamaskin porter tutorial

Postet av : Stefan Svensson

Datamaskiner opererer ved hjelp av enheter som er koblet til harddisken, hovedkort og prosessor. Disse enhetene, for eksempel tastatur og mus, koble til datamaskinen ved portene. Disse portene har forskjellige tilkoblinger, som hver overføre data gjennom systemet. For å forstå de forskjellige typer porter, må du forstå hvordan datamaskiner sender data

Computer Data og Porter

I følge Idaho State University, elektroniske data overfører i grunnleggende pakker med informasjon kalt bits. En bit representerer verdien for en to-valget switch--on/off, ja /nei. Åtte bits utgjør en byte, eller den minste enheten av bagasje fleste brukerne støter regelmessig. Computer havner overføre data i form av kilobit eller megabit-tusener eller millioner av biter-per sekund. Datamaskinen har flere typer porter, noe som inkluderer serielle porter, parallell-porter og USB-porter.

Serielle og parallelle porter

serielle porter overføre data én bit om gangen, i serie på åtte bits atskilt av en stoppbit. Du kan bruke lengre kabel lengder med en seriell port, fordi alle overføringer reise langs en enkelt ledning. Men, tar data lenger tid å overføre i tillegg til å være bare halv dupleks-det vil si, kan bare overføre i én retning om gangen. Serielle porter som vanligvis kobles til oppringt modem, tastatur og mus. Serielle porter har fortsatt støtte på de fleste datamaskiner, selv om USB-porten får mer popularitet.

Parallellporter overføre data åtte bits, eller én byte, om gangen. Også parallellporter har full duplex evner, slik at de kan sende og motta sendinger samtidig. Parallell-porter finnes det meste på skrivere, men med ankomsten av USB, har parallellporter opplevd en nedgang i bruk.

USB porter

USB-porter funksjon på de fleste nyere datamaskiner. USB-tilkoblinger kan overføre megabit med data per sekund. Du kan koble en USB-enhet til datamaskinen din uten å måtte starte på nytt.


Copyright © 2011