Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvordan du gjenoppretter en plate

Postet av : Stefan Svensson

Hvis en CD-eller DVD blir skitten, støvete eller riper på noen måte dette kan forhindre at datamaskinen din får tilgang til informasjonen som finnes på platen. Det kan være plagsom, spesielt hvis den platen inneholder personlig informasjon eller er den eneste kopien av noe som du har. Heldigvis, kan du gjenopprette en plate til perfekt stand gjennom en rekke teknikker

Du trenger:.
CD /DVD scratch reparasjonssett
Ren, myk klut.


en.
Kjøp en CD /DVD scratch reparasjonssett. Disse enhetene er primært rettet mot feste plater med riper som hindrer dem fra å bli brukt. Det er et tynt lag med klar plast på data-siden av en plate som er på plass for å beskytte data fra å bli fysisk skadet. Når en plate blir lett riper, er det på denne beskyttende lag. En CD /DVD scratch reparasjonssett vil rett og slett filen ned dette beskyttende laget til et punkt der den riper ikke lenger eksisterer, og dataene kan åpnes igjen.
To.
Rengjør platen. Hvis CD eller DVD er skitt, støv eller flekker på den, bare ta en ren, myk klut og gni lett dataene siden av platen. Få det så rent som mulig og forsøke å bruke det igjen. Holde platene rene også holder CD-eller DVD-stasjonen ren.
Tre.
Forsøk på å brenne en kopi. Selv om en plate er skadet til det punktet hvor datamaskinen gir deg feil når du prøver å få tilgang til det, kan du være i stand til å kopiere data tilbake til harddisken. Hvis dette er mulig, rett og slett lage en ny kopi av platen med en tom CD eller DVD, og datamaskinens CD-eller DVD-brenner stasjonen.

Tips og advarsler


  • Kontroller at problemet faktisk ligger hos selve platen og ikke harddisken. Hvis datamaskinen ikke er i stand til å få tilgang til dataene på en plate, men platen ser ut til å være fri for smuss og riper, prøve å rense laseren inni CD-eller DVD-stasjonen. Få en boks med komprimert luft og forsiktig blåse inn selve stasjonen, fjerne alt som ikke blokkeres linsen. Deretter kan du prøve å bruke platen igjen og se om noe har blitt bedre.
    
    Copyright © 2011