Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvordan å lage en boot cd

Postet av : Jan-Olof Stoor

Lage en boot-CD er et viktig skritt som helst datamaskin brukeren skal ta kort tid etter utpakking en datamaskin. En oppstartsdiskett lar deg starte datamaskinen fra CD-stasjonen i stedet for fra harddisken. Dette kan være svært nyttig hvis din Windows-installasjonen er skadet og du trenger tilgang til noe du har lagret på harddisken. Heldigvis gjør en boot disk med Windows 7 er en enkel prosess

Du trenger:.
Datamaskin som kjører Windows 7 eller Vista
. Tom CD eller DVD.
CD-eller DVD-brenner.


en.
Sett inn en tom CD eller DVD i CD-eller DVD-brenner.
to.
Klikk "Start" knappen.
tre.
Velg "Control Panel".
fire.
Velg "System and Security. "
5 .
Velg "Back opp datamaskinen," som du finner under Backup og gjenoppretting.
6.
Velg "Lag et system reparere disk. " Dette bør være på venstre side.
7.
Velg stasjonen der du har satt inn tom plate og klikk "Opprett plate. " En backup-disken vil da bli opprettet.

Tips og advarsler


  • Hvis du kjører Windows Vista, prosessen for å lage en oppstartbar disk er tilnærmet identisk med Windows 7. Hvis du arbeider med Windows XP, derimot, er prosessen signifikant forskjellig. Se Ressurser for hjelp. Merk at instruksjonene for Windows XP antar en diskett. For å opprette en oppstartbar CD under Windows XP, setter du bare inn en tom CD. Windows XP skulle finne den og spør hva de skal gjøre med det. Velg "Brenn filer til disk. " Deretter følger du bare de samme instruksjonene, men kopi til CD midlertidige filen i stedet. Når du er ferdig, klikker du bare "Burn disk. "
  • Husk å merke oppstartbar CD, og oppbevar det på et trygt sted i tilfelle du skulle trenge det.
  • Mens lage en oppstartbar disk er et nyttig skritt i å sørge for at datamaskinen skal være trygge i tilfelle katastrofe, bør det ikke være en erstatning for å lage sikkerhetskopier av hele harddisken. Dette er et svært viktig skritt i tillegg siden din oppstartbar CD kan bare få deg inn i harddisken hvis den fortsatt er operativ. Men hvis den harde ikke lenger er i drift, så må du ha en sikkerhetskopi av ditt arbeid for å gjenopprette den.
    Anbefalte artikler
    
    Copyright © 2011