Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

ubuntu og dual boot synopsis

Postet av : Camilla Näslund

Dual-booting viser til å ha to operativsystemer på datamaskinen, enten på separate harddisker eller på separate partisjoner på en harddisk. De mest populære dual-boot oppsett er med Windows og Linux. Ubuntu er den mest populære distribusjonen av Linux

Fordeler

Å ha en Windows /Ubuntu dual-boot lar deg nyte friheten og brukervennlighet av Ubuntu uten å gi opp visse inkompatible programmer, for eksempel iTunes eller de fleste store dataspill. Den gjør det også enklere system reparasjon. Hvis ett system slutter å virke, kan du feilsøke fra den andre.

Ulemper

Ubuntu kan ikke skrive til standard NTFS harddisken format som Windows bruker og Windows kan ikke lese eller skrive til en Linux-harddisk. Dette kompliserer bruker de samme filene i begge operativsystemene. I systemer med en harddisk, begrenser det harddiskplass for hver partisjon.

Grunnleggende Installasjon

Last ned den nyeste Ubuntu distribusjonen fra Ubuntu nettsted, tilgjengelig under Ressurser, og lage oppstartbar CD eller Universal Serial Bus ( USB) stasjon. Hvis du starter fra begynnelsen, installere Windows før Ubuntu for å unngå skade på Grand Unix Bootloader (GRUB), som lar deg velge hvilket system vil starte når datamaskinen startes.

Anbefalte artikler

Copyright © 2011