Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

Hvordan kan jeg sjekke driver-versjoner i linux?

Postet av : Camilla Näslund

Datamaskiner er i stand til å ha ulike operativsystemer installert, for eksempel Linux. Hvis du har en PC med Linux operativsystem, kan oppdateringer være nødvendig for ulike komponenter, slik som video-kortet eller et lydkort. Dette vil kreve at du først sjekke den gjeldende versjonen av driveren for de installerte komponenten eller enheten. Se etter den gjeldende versjonen av driveren i Linux gjøres ved å åpne et kommandovindu

Du trenger:. . .
Papir og blyant


en
Velg Main Menu ikonet og klikk på alternativet for "programmer. "Velg alternativet for" System "og klikk på alternativet for" Terminal. "Dette vil åpne et Terminal vindu eller Shell Spør.
To.
Type" $ lsmod "og trykk på "Enter"-tasten. Dette vil vise en liste over alle moduler som brukes av Linux-kjernen.
tre.
Noter modulen som du må bekrefte driveren versjonen som er installert.
fire.
Type "$ modinfo [driver-name]," som e1000, og trykk "Enter"-tasten. Dette vil vise ytterligere informasjon om driveren som er installert på systemet.
fem.
Les output informasjonen som vises på skjermen. Utgangen vil inkludere filen navnet på modulen, versjon info og en beskrivelse av driveren.
6.
Gjenta trinn 4 og 5 for å få føreren versjonen for andre moduler som brukes med Linux Kernel.

Tips og advarsler


  • å sjekke hvilken versjon av en video sjåfør, slik som Nvidia, skriv "cat /proc /driver /nvidia /versjon "ved ledeteksten.
    Anbefalte artikler
    
    Copyright © 2011