Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvordan du ser virtuelt minne statistikk i linux

Postet av : Valon Istrefi

Operativsystemet Linux er et gratis, open-source operativsystem for servere, stasjonære PCer og andre enheter. Virtuelt minne refererer til den totale summen av alle typer minne i en datamaskin, ikke bare dets RAM. Virtuelt minne omfatter RAM og eventuelle swap filer på harddisker, operativsystemet utsetter dem for programmer som en stor klump av minne. Se det virtuelle minnet statistikken på en datamaskin-bred-eller per-prosess basis i Linux med "vmstat" eller "ps"-kommandoer
en.
Åpne en terminal ved å klikke på "Applications", "Tilbehør" eller "System Tools" og "Terminal".
to.

Vis maskinen-wide virtuelt minne statistikk ved å kjøre "vmstat"-kommandoen. Skriv "vmstat" (uten anførselstegn) i "Terminal" vinduet og trykk "Enter. " Den "vmstat" kommandoen skriver statistikk om datamaskinen er gratis, brukt og bufrede virtuelt minne.
Tre.
Se den virtuelle minnebruken av programmer og prosesser på datamaskinen ved å kjøre "ps "kommandoen. Skriv "ps aux" (uten anførselstegn) i "Terminal" vinduet og trykk "Enter. " Den "ps"-kommandoen skriver ut en liste over prosesser og programmer som kjører på datamaskinen og viser virtuelt minne bruken av hver i kilobyte i "VSZ" kolonnen, den femte kolonne fra venstre side.

Tips og advarsler


  • Se bare det virtuelle minnet bruk av en bestemt prosess med rør resultatet av "ps" kommandoen gjennom "grep"-kommandoen. For eksempel vise bare informasjon om Firefox nettleseren prosess ved å skrive «ps aux | grep firefox" (uten anførselstegn). Den femte kolonne fra venstre viser Firefox 'virtuelle minnebruken i kilobytes.
    Anbefalte artikler
    
    Copyright © 2011