Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvordan sette opp en linux dedikert server

Postet av : Camilla Näslund

Sette opp din egen dedikert server kan være en utfordrende, men givende opplevelse, og Linux er blitt operativsystemet til valg for server konfigurasjoner. Du kan sette opp en web side for ditt hjem og prøver å spare penger på hosting avgifter, vil du kanskje en familie side å vise til venner eller familie, eller du bare ønsker å ta en hands-on tilnærming til læring om hvordan Internett fungerer virkelig

trenger Du:. .
Computer
Internett-tilkobling.
Tom CD.
CD-brenner.


en.
Få en statisk IP eller dynamisk DNS-tjeneste. En IP-adresse er et nummer som brukes til å kontakte en datamaskin på Internett. Hver datamaskin koblet til Internett på et gitt tidspunkt har en IP-adresse. De fleste boliger Internett-tilkoblinger tildele dynamiske IP-adresser til datamaskiner på nettverket sitt, noe som kan endres over tid. Men, hvis du ønsker å sette opp en hjemme-server, vil dette ikke gjøre: du vil ønske å annonsere adressen din til andre mennesker, og du ikke ønsker å ha til å fortelle dem en ny adresse hver par dager. Det er to løsninger på dette problemet: den første, og mest vanlig, er å kontakte din Internett-leverandør om å få en statisk IP, en IP-adresse som er garantert å ikke endre. De fleste tjenesteleverandører vil tilby dette i bytte mot en månedlig avgift. Den andre er å få en dynamisk DNS-tjeneste, som vil kommunisere med serveren din for å sikre at det alltid har en oppdatert kopi av din IP-adresse på fil. Denne artikkelen vil anta at du vil få en statisk IP.
To.
Registrer et domenenavn. Med mindre du vil kreve at din server kunder til å huske en numerisk adresse som "209. 85. 225. 103", vil du ønsker et domenenavn, en enkel huske ord som vil bli knyttet til din IP-adresse på Internett. For eksempel, "209. 85. 225. 103" er knyttet til domenenavnet "google. com". Du kan gjøre dette gjennom en rekke justissekretær tjenester på nettet, og du vil ønske å shoppe rundt etter den beste avtale for din situasjon.
Tre.
Velg og laste ned en Linux-distribusjon . Det er bokstavelig talt hundrevis av Linux-distribusjoner med navn som Ubuntu, Gentoo og Red Hat. Hver distribusjon har små funksjoner som skiller den fra andre. Ubuntu legger vekt på brukervennlighet og sitt vennlige fellesskap av brukere. Gentoo understreker tilpasning. Red Hat understreker sin corporate støtte modellen. Denne opplæringen vil bruke Ubuntu, men alle Linux-distribusjoner vil være fundamentalt det samme. Last ned en kopi av Ubunutu server edition CD og brenne den på en plate.
Fire.
Installer ditt valgte smak av Linux. For Ubuntu, er dette så enkelt som å sette platen i datamaskinen og følge instruksjonene på skjermen dialoger, men for distribusjoner som Red Hat og Gentoo, vil dette være betydelig mer involvert.
fem.
Installer server-programvare. Hvilken programvare du bruker vil variere avhengig av hva slags server du ønsker å lage, men mest sannsynlig at du ønsker en web server. Og hvis du ønsker en web-server, er industristandarden Apache din beste valget. Installer Apache ved å kjøre følgende kommando i Linux terminal:
sudo apt-get install apache2
Kommandoen kan endres hvis du valgte en annen Linux-distribusjon. For eksempel, hvis du valgte Gentoo, vil kommandoen bli: sudo dukke apache
Når installasjonen er ferdig, skal du kunne se standard Apache hjemmeside ved å vise http://localhost i en web nettleseren. Hvis du har registrert ditt domenenavn, kan du også gå direkte til det. I Linux-filsystemet, vil nettsiden være i følgende katalog: /var /www /
6
Sett opp brannmuren. . Serveren trenger en brannmur service. Under Ubuntu's Linux terminal, skriv følgende for å aktivere brannmuren: sudo ufw aktivere
Som standard, vil brannmuren blokkerer all trafikk, inkludert trafikk til nettsiden din. Du må åpne nettsiden din havn med følgende kommando: sudo
ufw tillate 80

Tips og advarsler


 • Noen rutere har en egen brannmurer. Sørg for at ruteren er konfigurert til å tillate trafikk på port kreves av serverprogramvaren. For eksempel vil en web server krever port 80 til å være åpne.
 • Dynamisk DNS er et fristende alternativ til å betale de ekstra pengene for en statisk IP. Det er imidlertid mindre pålitelig.
 • Noen Internet Service Providers ikke tillater servere å eksistere i deres boligområde service planer. Kontakt Internett-leverandøren for å se om det lar hjemme servere.
  Previous:nothing
  Next:Windows 3.1 vedlikehold
  Anbefalte artikler
  
  Copyright © 2011