Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvordan du formaterer en disk med FAT16

Postet av : Magnus Ekblad

The File Allocation Table 16 (FAT16) formatet er en type formatering som brukes på harddisker. Den FAT16-formatet er begrenset til to gigabyte per partisjon, så det ikke er ofte funnet eller støttes på operativsystemer eller datamaskiner fra senere enn 2000. Til tross for begrensningene i FAT16, herunder nødvendigheten av å dele disker større enn to gigabyte i hoved-og utvidet partisjoner, er FAT16 nødvendig dersom jobbe med gamle operativsystemer installert på eldre datamaskiner. Du kan formatere en datamaskin harddisk med FAT16 ved hjelp av en DOS ledetekst lastet inn fra en Windows 95, Windows 98 eller Windows Me oppstart disk.

Du trenger:
Harddisk
. Windows 95, Windows 98 eller Windows Me.
Start-up disk.


en.
Lag en oppstart disk. Hvis du ikke har en oppstart disk, setter inn en tom diskett i stasjonen, og klikk på "Start"-menyen. Pek på "Innstillinger" og klikk på "Control Panel". Dobbeltklikk på "Legg til /fjern programmer. " Åpne "Start-up Disk"-kategorien og velg "Create Disk. "
To.
Sett oppstart disk og start datamaskinen på nytt. Hvis du blir bedt om, velger du "Start datamaskinen uten CD-ROM-støtte" og trykk "Enter"-tasten.
tre.
Åpne formatere og partisjonere verktøyet. Når ledeteksten laster fra oppstart disk, skriv "fdisk" og trykk "Enter".
Fire.
Gjennom erklæring om støtte for store disker. Hvis harddisken din er større enn 512 MB, "fdisk" minner deg på at Windows gir forbedret støtte for harddisker over to gigabyte. Når du blir bedt, trykk "N" for å deaktivere støtte for store disker, ellers FAT32 vil bli brukt til å formatere harddisken.
Fem.
Trykk "1" til "Opprett DOS-partisjon eller logisk DOS Drive "og trykk" Enter. "Neste, trykk" Y "og deretter" Enter "for å godta standard størrelsen på partisjonen, som er maksimalt to gigabyte med FAT16.
6.
Trykk" 1 "til tilordne stasjonsbokstaver til ledig plass på harddisken. Hvis harddisken din er større enn to gigabyte, må du tilordne stasjonsbokstaver til utpeke den ekstra plassen på disken. Next, trykk på "2" for å velge "Opprett utvidet DOS-partisjon," og Trykk "Enter".
7.
Oppgir størrelsen på den utvidede partisjonen i megabyte, og trykk "Enter. "Hvis nødvendig," fdisk "vil be deg om å tildele volum brev til ytterligere ledig plass igjen på stasjonen. Den utvidede partisjonen Prosessen er fullført når skjermen leser" All tilgjengelig plass på den utvidede DOS-partisjonen er tilordnet lokale stasjoner. "

8.
Angi aktiv partisjon. I DOS og Windows 95, Windows 98 og Windows Me, er den aktive partisjonen oppstartsstasjonen. Trykk "2" for å åpne "Angi aktiv partisjon" menyen og trykker "Enter". Velg nummeret som svarer til oppstartsstasjonen og trykk "Enter. "Trykk" ESC "for å avslutte" fdisk. "
9.
Start datamaskinen på nytt. Med partisjoner som er opprettet, må de tørkes og formateres med FAT16. Hold oppstart disk . i diskettstasjonen
10
Skriv "format c: /s". i kommandolinjen Hvis boot-stasjonen har et brev annet enn "c," erstatte "c" med. den riktige stasjonsbokstaven Den "/s" kommandoen overfører viktige systemfiler til oppstart disk slik at den kan brukes til å starte datamaskinen For alle ikke-boot disker og partisjoner, ganske enkelt skrive "format e:". der "e "er bokstaven navnet på den utvidede DOS-partisjonen.
11.
Godta advarselen om at alle data vil bli slettet ved å trykke "Y" etterfulgt av "Enter. " Når du har formatert stasjonen, vil du bli bedt om å opprette en valgfri etikett for stasjonen, som kan være opp til 11 tegn. Skriv inn etiketten og trykk "Enter. " Formateringen er fullført.

Previous:nothing
Next:hvordan brenne en mac boot disk
Anbefalte artikler

Copyright © 2011