Velkommen www.hostemostel.com RSS | Legg til i favoritter | Sitemap

hvor å installere en Mac OS 10.4 på en unbootable G4

Postet av : Stefan Svensson

Hvis Apple Macintosh med en G4-prosessor vil ikke boote i Mac OS X 10. 4, også kjent som "Tiger", er det best å formatere harddisken og installere operativsystemet. I prosessen med å formatere og reinstallere operativsystemet, vil den boot egenskapene bli omskrevet til harddisken, og unbootable G4 bør starte opp uten problemer. For å installere Mac OS X 10. 4, må G4 ha en DVD-stasjon. Mac OS X 10. 4 ble sluppet bare på DVD, med unntak av en avviklet utveksling program som lar brukere med CD-ROM-stasjoner få en kopi av Tiger spredt ut over fire CDer.

Du trenger:
Mac OS X 10
. 4 ("Tiger") installasjon DVD.
DVD-stasjon.
256 MB RAM.


en.
Power på G4. Selv om det ikke vil boote i Mac OS X 10. 4, må datamaskinen være slått på for å godta Mac OS-installasjon DVD. Sett inn DVD.
To.
Tving G4 til å stenge ned ved å trykke og holde inne power-knappen til den slås av.
Tre.
Start G4 igjen, denne gangen å holde inne "C"-tasten etter at Mac ringeklokken ringer. Dette tvinger G4 å boote fra DVD i stedet for harddisken som det er unbootable.
fire.
Velg språk som skal brukes for installasjon. Klikk fremover pilen for å bekrefte valget. Klikk "Fortsett" for å gå forbi Mac OS X installerer velkommen skjermen.
Fem.
Velg harddisken som du vil installere Tiger. Klikk på stasjonen du vil bruke.
6.
Klikk "Options" i bunnen av "Installer Mac OS X"-vinduet. Velg "Slett og installer»-kommandoen, som sletter all informasjon på stasjonen og installerer en ny kopi av Mac OS X 10. 4. Selv om Tiger er installert, vil du velge "Slett og installer" for å bøte på datamaskinens oppstart problem. Klikk "OK" for å godta formatering, og klikk "Fortsett".
7.
Velg pakkene du vil installere. Fullfører en tilpasset installasjon kan du velge hvilke Mac OS X 10. 4 komponenter er installert. For eksempel kan du velge bort "Printer Drivers" å holde installasjonsprogrammet fra å sette 1,2 GB skriver data på harddisken. Hvis du aldri kobler G4 til en skriver, er det ingen grunn til å installere driverne. Når du velger pakker å installere, klikker du på "Install".
Alternativt kan du velge "Easy Install", som bare installerer den grunnleggende programvaren som trengs for å kjøre Mac OS X 10. 4.
8.
Konfigurer Mac OS X 10. 4. Når installasjonen er fullført, vil datamaskinen starte på nytt og Apples "Setup Assistant" vil hjelpe deg å konfigurere OS X. Du skal opprette en administratorkonto og konfigurere Internett-tilkoblingen.
9.
Test datamaskinen. Når du er i Mac OS X 10. 4, klikker du på "Apple"-logoen i øvre venstre hjørne av skjermen og velg "Shut Down. " Slå på datamaskinen og kontrollere at det startes riktig.

Tips og advarsler


 • velge "Slett og installer»-kommandoen formater harddisken, slette alle data som finnes på den. Hvis mulig, bruk en sikkerhetskopi av alle filer du vil lagre og bruke på den nye Tiger-installasjonen. Hvis du ikke har en sikkerhetskopi før Mac OS X 10. 4 har boot problemer, vil du ikke kunne lage en backup, og må installere programmene på nytt.
  Previous:nothing
  Next:hvor å fjerne en pdf-fil
  Anbefalte artikler
  
  Copyright © 2011