Ero aukon ja valotusajanAukko vs Suljinnopeus

Valokuvauksessa, on olemassa paljon tekijöitä, jotka edistävät kuvanlaatua. Aukko ja sulkimen nopeus ovat kaksi tekijää, jotka voidaan säätää kameran. Aukko on periaatteessa koko aukon, jonka avulla valo kehoon; isompi aukko tuloksen enemmän valoa tulevan ja lyödä anturi. Toisaalta, valotusaika on nopeus, jolla sulkimen avautuu ja sulkeutuu. Kun painat painiketta ottaa kuvan, äänen jonka kuulet on peräisin sulkimen avaaminen ja sulkeminen. Hitaampi valotusaika tarkoittaa, että suljin on auki pidemmän ja enemmän valoa voisi lyödä anturi.

Nämä kaksi käytetään ohjaamaan valotuksen tason kuvan. Liian iso aukko tai liian hidas suljinaika aiheuttaa ylivalottunutta kuvan kun taas vastakkainen johtaa ali- tai hyvin tumma kuva. Johtuen monien vuosien kehityksen teknologiaa, tasot johon voit säätää näitä kahta on standardoitu suhteessa toisiinsa. Lisääntyvä aukon yhden luukun samalla vähentää valotusaikaa askeleen johtaisi samalla tasolla altistuminen; joten se on erittäin helppo vaihtaa valotusajan tai aukon koon samalla säilyttäen oikean tason altistumisesta.

Vaikka oikea valotus voidaan saavuttaa eri arvoja aukon ja valotusajan, on usein toivottavaa on tietty arvo. Muuttaminen aukko muuttaa syväterävyyttä kuvan. Suuri aukko mahdollistaa lähes koko kuva on tarkennettu, kun pienempi aukko hämärtää esineet, jotka ovat takana tai edessä aiheesta. Tämä on hyödyllistä, jos haluat näyttää koko maisemaa tai poistaa häiriötekijöitä taustalla. Nopea valotusaika on olennaista, kun syömällä liikkuvien kohteiden estämiseksi hämärtyminen koska sen liikettä. Toisaalta, pitkällä valotusajalla pitkä valotusaika, voi johtaa hyvin dramaattinen ja taiteellisia tehosteita.Jos haluat vain käyttää tiettyä aukkoa tai suljinaikaa tarvitsematta säätää toinen, voit valita puoliautomaattinen puitteet kameraa. Suljin etusijalla, usein kutsutaan Aika arvo (Tv) käyttää kiinteää valotusaika kun muokkaamalla aukkokaihdin, jotta saat parhaan valotuksen aukon esivalinta, joka tunnetaan myös Aukon arvo (Av), vaihtelee valotusajan säilyttäen kiinteän aukkokaihdin .

Yhteenveto:

Aukko on koko aukon, jonka avulla valoa anturi, kun valotusaika on ajan mittaaminen, että anturi on alttiina valoa

Aukko ja valotusaika on standardoitu ja ne ovat käänteisesti verrannollisia keskenään

Vaihtelevat aukko muuttaa syväterävyyttä vaihdellen valotusaika muuttuu terävyyttä