Ero haavauma ja gastriitti Haava vs gastriitti

Joskus ihmiset tyhjästä saada kourallinen sairauksia. Nämä ihmiset yleisesti ovat yleensä clueless siitä, miten heillä oli sairaus tai mikä osaltaan taudin elleivät ne pyrkivät käydä lääkärillä. Tämä on välttämätöntä kaikille. Ihmisinä meidän ei pitäisi kokeilla lääkkeitä, joita ei ole lääkärin määräämä.

Kaksi ruoansulatuskanavan sairauksien, että me yleensä don 't tiedä, miten he tulivat noin ovat haavaumat ja gastriitti. Molemmat taudit liittyy mahan, ontto elin, joka sulattaa ruokaa, että syömme tuottamalla mahalaukun mehut hajottaa ruokaa.

Haavaumat ja gastriitti ovat huomattavasti poikkeavat toisistaan. Gastriitti on sairaus vatsaan, jossa on tulehdus. On tulehdus, koska on liian paljon mahahapon mehut. Haavaumat, toisaalta, on arpia pinnan elimen tai jopa ihon. Tässä artikkelissa, haava on arpia pinnan mahan tai pinnalle ruoansulatuskanavassa. Näin tapahtuu, koska liikaa mahalaukun mehut polttaneet pintaa vatsaan.

Gastriitti voi olla syynä H.pylori, bakteereja, jotka voivat menestyä vatsassa. Tämä bakteeri kun se monistuu miljoonien varmasti aiheuttaa infektion. Toinen syy gastriitti on ottamalla tulehduskipulääkkeiden tai kipulääkkeiden sekä aspiriinia. Nämä lääkkeet vähentävät kapasiteettia prostaglandiinianalo- suojella vatsaa liikaa hapan reaktio.Haavaumia tai mahahaava tai ulkustauti, puuro, on myös ruoansulatuskanavan sairaus. Se on eroosiota limakalvo mahan tai ruoansulatuskanavassa. Haavauma määritellään eroosioita yli puoli senttiä. Aivan kuten gastriitti, mahahaava voi johtua H. pylori bakteerit, kipulääkettä huumeet kuten NSAID-lääkkeet, ja aspiriinia. Kolmasosa kaikista haavaumat johtuu H.pylori bakteerit. Toinen syy haavaumat on stressi etenkin niitä, joilla on tyypin persoonallisuus.

Haava 's oireita sisältävät runsaasti oksentelu, ruokahaluttomuus, vatsakipu, oksentelu veren, punertava ja pahanhajuisia ulostetta. Gastriitti, toisaalta, osoittaa myös oksentelu, röyhtäily, turvotus, ja laihtuminen, että on selittämätöntä potilaiden keskuudessa. mutta oksentaa 's väri riippuu vahinkojen laajuudesta toisin kuin haavaumat joka on verinen. Molemmat ehdot ovat hoidettavissa lääkkeitä ja antibiootteja.

Yhteenveto:

1. gastriitti on vatsakatarri kun haava on eroosio pinnan mahalaukun tai jopa ruoansulatuskanavassa.
2. haavaumat ja gastriitti voidaan pääasiassa bakteerien aiheuttamia, mutta haavaumia voi johtua stressistä.