Ero Ectotherms ja endotermienEctotherms vs endotermien

Oletko koskaan kohdannut tai lukea termiä kylmäverinen saatettiin henkilö? Jos näin on, niin ensimmäinen asia mielessäsi ei olisi kirjaimellisesti sanan, vaan pikemminkin osoittaa persoonallisuus, että henkilö, kuten joilla ei ole omaatuntoa tai ystävällisyyttä. Koska kylmäsydäminen saattaa viitata ihmisiin kirjaimellisesti, vaan matelijat ja sammakkoeläimet.

Toisaalta, me ihmiset ovat osa lämminveristen kilpailussa. Tämä kilpailu ei rajoita ihmisille, mutta myös suurin osa maanpäällisiä tai maaeläinten. Mitä sinun täytyy harkita kuitenkin on, että on lämminverinen tai kylmäverinen ei itse asiassa viitata lämpötilan verta, mutta kyky säädellä lämpötilaa kehossa. Ja pohjimmiltaan, nämä termit ovat oikein nimetty ectotherms ja endotermien.

Mutta ennen kuin kokouksen näiden ristiriitojen pituisia, meidän pitäisi ensin puuttua tärkeydestä lämpötilan säätelyn kehossamme. On tärkeää, että jokainen eläin tässä maailmassa pitäisi olla riittävä lämpötila kehoaan tärkeästä syystä. Oikeat lämpötila auttaa elimet toimivat normaalisti ja mahdollistaa muiden osien toimiakseen. Tätä kutsutaan lämmönsäätely, tai vastaus laitoksen säädellä sisälämpötilan.

Nyt olemme selkeitä sen kanssa, salli meidän nyt erottaa ectotherms alkaen endotermien. Ensinnäkin on ectotherm. Kuten mitä olen keskustellut ennen, joka on ectotherm viittaa kylmäverinen eläimet, kuten matelijat. Tämän määritelmän ectotherm on johdettu asetuksessa sisälämpötilan tavalla käyttämällä ulkolämpötilan tasoilla. Matelijat ei ole kykyä hallita omaa sisälämpötilan ja siten luottaa ympäristöön tällaisia. Niinpä, kun he tuntevat tarvetta lämmittää, he paistatella alle auringon lämpöä. Toisaalta, kun he tuntevat, että he ovat ylikuumentunut, niin ne menevät alla viileässä varjossa. Tämä johtuu siitä, että ne täytyy vakauttaa sisäistä ruumiinlämpö elimen normaalia toimintaa.

Toisaalta, lämminveristen eläinten endotermien. Ne eivät ole riippuvaisia ​​ulkopuolisista lähteistä lämpötilan säätöä varten, vaan kykenevät automaattisesti säädellä sisäistä kehon lämpötilaa. Me, ihmisinä, ovat erittäin hyvä näyte tähän. Kun tunnemme kylmä, me vapisemaan; Kun tunnemme kuuma, me hiki. Nämä sisäiset vastaukset auttavat säätelemään kehon siten, että normaalia prosessit voivat tapahtua.Pohjimmiltaan tämä on ero välillä ectotherm ja endotermi. Mutta jos haluat tietää enemmän, voit pyytää asiantuntija, koska tämä artikkeli antaa perustiedot vain.

Yhteenveto:

1. Eläimet, onko nisäkkäät tai matelijat, toimivat eri tavoin lämpötilan säätelyn ja säilyttämisestä normaalia kehon prosesseja.

2. Ectotherms, kuten matelijat, luottavat ulkopuolisista lähteistä lämpötilan säädellä sisäisiä kehon lämpötilaa, näin säilytetään toimintaa elimiään.