Ero BHP ja TorqueHv vs Vääntömomentti
Kun lukea auton 'erittelyn, suosituin tilastotieto, että olemme usein esittelyyn on BHP tai Brake Horsepower. Tämä on mitata, kuinka paljon valtaa auton' s moottori voi itse tuottaa. Toinen, mutta vähemmän tunnettu tilastotieto on vääntömomentti, joka on mitata kuinka paljon vääntövoimaa voidaan generoida kampiakselin. Vääntömomentti on todella fyysinen määrää, joka voidaan mitata, kun BHP on johdettu suure, joka on tuote vääntöä ja RPM. Kaikki fysiikka puhe on vähän vaikea suhteuttaa reaalimaailmassa ja miten se todella vaikuttaa ajoneuvon 'suorituskykyä, joten anna' s tehdä muutamia vertailuja.

Vääntömomentti on tärkeämpi arvo kuin BHP kun olet harkitsee kiihtyvyys. Otetaan esimerkiksi trukin joka on paljon vääntöä alhaisilla kierrosluvuilla. Se voi olla nopea nopeuttaa mutta se saavuttaa huippunopeuden melko pian kuin se on melko alhainen. Vaikka se ei ehkä pysty ajaa hyvin nopeasti, se pystyy nopeuttamaan valtava kuormia ilman ongelmia. Jos hihna saman verran painoa auton, saatat huomata, että saa ajoneuvon ollessa on hieman ongelmia.

Toisaalta, F1 kilpa-auto on paras esimerkki havainnollistaa, miten BHP liittyy tiiviimmin nopeudella kuin vääntömomentti. F1 kilpa-auto tuottaa paljon BHP kun se on jo siirtymässä suurilla nopeuksilla. Vaikka se ei tuota paljon vääntöä, valtava RPM kompensoida tuottamaan korkea BHP. Jos 've huomannut, F1 autot eivät ole kovinkaan reipas käynnistettäessä lepoa ja ne voivat kestää jonkin aikaa, ennen kuin ne ovat päässeet huippunopeutta. Tämä johtuu siitä, niillä on hyvin vähän vääntömomentti jo alhaisilla kierrosluvuilla.Katu auto on täydellinen avioliitto vääntömomentin ja BHP. Se on tarpeeksi vääntömomentti nopeasti nopeuttaa kohtalainen kuormia silti ottaa tarpeeksi BHP korkeilla kierrosluvuilla tarjota nopea ajo. Vaikka moottori tekee kaiken työn, se on vaihdetta, joka selvittää, onko ajoneuvo on suunnattu kohti tarjoaa paljon vääntöä tai paljon BHP.

Yhteenveto:
1. Vääntömomentti on mitattavissa määrä, kun BHP yksinkertaisesti lasketaan vääntömomentti ja RPM
2. Torque on paljon helpompi suhtautua kiihtyvyys ja voima verrattuna BHP