Ero API GL-04 ja API GL-05API GL-04 vs API GL-05

Gear öljy on erittäin tärkeä osa useimmissa koneiden ja autojen lähetykset, koska se pitää välistä kitkaa osien vähäistä ja vähentää kulumisesta. Erityyppiset vaihteistoöljyä luokitellaan American Petroleum Institute, joka on yleisesti tunnettu API. Kaksi yleisintä vaihteistoöljyä, joita käytetään autoissa ovat GL-04 ja GL-05. Suurin ero GL-04 ja GL-05 öljyt on edellytyksiä, että ne on tarkoitettu. GL-04 on tarkoitettu valon raskaan olosuhteet, tyypillisesti pienistä autoista linja-traktoreihin. Sen sijaan, GL-05 öljyt ovat tarkoitettu ankarissa olosuhteissa, joissa GL-04 ei saa riittävää voitelua; erityisesti niitä hyphoid vaihdetta.

GL-05 sisältää yli 50% enemmän kulumista lisäaineita kuin GL-04. Vaikka tämä vaikuttaa suorituskykyyn öljyä, se voi olla ongelmallista joissakin tapauksissa joidenkin GL-05 öljyt sisältävät voimakkaita kemikaaleja, jotka voivat syödä kautta keltainen metalleja, kuten pronssia tai messinkiä. Useimmat vaihteistot käyttävät keltainen metalleja, minkä vuoksi GL-04 on erittäin suositeltavaa vahingoittumisen estämiseksi osien sisällä vaihteisto. On joitakin GL-05 öljyjä, jotka eivät käytä näitä aggressiivisia kemikaaleja ja ovat turvallisia käyttää vaihteistot, mutta sinun täytyy varmistaa, että tämä on öljy olet ennen kuin siirrät sen.

Sen lisäksi ongelmallinen vaihteisto, GL-05 öljyt neuvotaan useimmissa muissa sovelluksissa. Sen suorituskyky on helposti nähtävissä, kuinka hyphoid pyydykset hyötyä siitä. Hyphoid vaihdetta kokea paljon suuremman määrän painetta johtuen pyyhkimällä liikkeen mukana kosketuksessa. Äärimmäinen paine lisäaineet GL-05 öljyt auttaa hyphoid kartiohammaspyörien selviytyä paljon suuremman paineen.Yleissääntö on käyttää GL-04 öljyä oman vaihdelaatikon ja GL-05 loput. Mutta olla turvallisella puolella, sinun täytyy kuulla omistajalle 'käsikirjan auton nähdä, mitkä ovat suositeltuja öljyjä voidaan käyttää.

Yhteenveto:

GL-04 on tarkoitettu valon raskaan oloja samalla GL-05 on tarkoitettu ankarissa olosuhteissa
GL-05 sisältää enemmän anti-kulumista lisäaineita kuin GL-04
GL-05 ehkä syövyttää joitakin metalli tyypit taas GL-04 isn 't
GL-04 on suositeltavaa synkronoitu vaihteistot sijaan GL-05
GL-05 käytetään kaiken muun ohella vaihdelaatikot