Ero Lyijyllistä ja lyijytön bensiiniLyijypitoista bensiiniä vs lyijytön bensiini

Erityyppiset bensiinin voi ostaa pumppua. Vaikka jotkut saattavat olla itsestäänselviä, on vielä joitakin, että monet löytää sekava kuten lyijyä sisältävän ja lyijyttömän bensiinin. Suurin ero lyijyä sisältävän bensiinin ja lyijyttömän bensiinin on lisäaine lyijytetraetyyli. Oli muun tyyppisiä käytetty aikaisemmin, mutta tämä on suosituin. Tämä lisäaine, jota käytetään lyijypitoista bensiiniä eikä lyijyttömän bensiinin, sisältää elementin lyijyä.

Bensiini oli vain bensiini kunnes moottorit alkoivat ottaa korkeampi puristus hinnat ja he alkoivat automaattinen syttyä, kutsutaan yleisesti nakutus tai ping. Bensiiniyhtiöt havainneet, että lisäämällä lyijypohjaisia ​​lisäaine poistuu nakutus, mikä synnyttää lyijyä sisältävä bensiini. Paljon myöhemmin havaittiin, että lyijy oli joitakin ei-toivottuja sivuvaikutuksia, ja hallitukset alkoivat voisi käyttää lyijyä sisältävän bensiinin ja kehotti yrityksiä kehittämään lyijytöntä bensiiniä vaihtoehtona.

Palaminen lyijyä sisältävää bensiiniä saa lukemiin vapautuu ilmaan. Lyijy on raskasta epäpuhtauden, joka ei vahingoita paitsi ympäristölle myös ihmisiä, jotka altistuvat sille. Vallitseva lyijypitoisen bensiinin näki tasainen nousu lyijypitoisuuden ihmiset asuvat asutuilla alueilla, joilla ajoneuvoja olivat vallalla. Pitkäaikainen altistuminen suuria määriä lyijyä voi lopulta aiheuttaa lyijymyrkytys, joka voi johtaa kuolemaan.

Koska kielteiset vaikutukset lyijyn löydettiin, hallitukset halusivat poistaa lyijyä sisältävän bensiinin säännöllisestä käytöstä. He avasi eri verokantoja lyijypitoista ja lyijyttömän bensiinin, jotkut lopulta turvautuneet kieltämiseen lyijyä sisältävän bensiinin kokonaan ja määrätä hyvin jäykkä sakkoja joutuneiden hallussapito tai käyttää sitä. Silti on joitakin alueita, joissa lyijypitoisen bensiinin käyttö on edelleen sallittua. Muutamia esimerkkejä ovat moottoriurheilussa, raskaan kaluston, ja meren ajoneuvoja.Vaikka lyijypitoista bensiiniä ei ole saatavilla pumpun nimi lyijyttömän bensiinin on tarttunut lähtien. Öljy-yhtiöt ovat myös onnistuneet löytämään vaihtoehtoisia lisäaineita lisäämään oktaaniluku niiden bensiinin ilman lyijyä. Niin kauan kuin käytät suositeltua bensiiniä autoosi, sinun pitäisi olla mitään ongelmia.

Yhteenveto:

1. Lyijypitoinen bensiini sisältää lyijyä lisäaineita kun lyijyttömän bensiinin doesnt 't.
2. Lyijypitoinen bensiini aiheuttaa enemmän pilaantumista kuin lyijytöntä bensiiniä.
3. Lyijyllinen bensiini aiheuttaa enemmän terveysriskejä kuin lyijytöntä bensiiniä.