Ero RWD ja AWDRWD vs AWD

RWD (Takaveto) ja AWD (All Wheel Drive) ovat kaksi pyöräjärjestyksiä autoihin; on olemassa myös muita kokoonpanoja syrjään näistä kahdesta. Tärkein ero näiden kahden välillä on useita pyöriä, jotka ajetaan moottorin. Tyypillisessä 4-pyörillä auto, kaikki ajetaan käytettäessä AWD kun vain kaksi takana ovat ajetaan RWD.

Tärkein etu kaikilla neljällä pyörällä yli vain kaksi on veto. Kun kaikki pyörät ajaa auton eteenpäin on vähemmän mahdollisuuksia luistoa kuin voima voidaan lisättävä tasapuolisesti kaikki pyörät. Vuonna RWD, etupyörät tee mitään, lukuun ottamatta ohjauksen tietenkin, ja kaikki vääntömomentti menee takapyörien. Enemmän tehoa pyörää kohden lisää mahdollisuutta, että kitka häviää ja luistoa alkaa. On myös kysymys käsittelyyn. Jos yrität ohjata joka RWD kun tie on erittäin märkä tai liukas jään, etupyörä on hyvin todennäköisesti luistoon menettämisen vuoksi kitkaa. AWD lieventää tätä ongelmaa aivan kuten pito. Etupyörät vetämällä ,, sijaan työnnetään pitkin, AWD ajoneuvo voi liikkua ja ohjata paremmin kuin RWD ajoneuvo ..

Jopa normaaliolosuhteissa, AWD olisi silti parempi kuin RWD; kaarreajossa erityisesti. AWD osaa tehdä tiukempi kulmiin, koska etupyörät voivat ohjata ja vetää samanaikaisesti; tehokkaasti vähentää mahdollisuutta understeering tai oversteering. Jos haluat tehdä ajautuminen kuitenkin, sinun pitäisi mennä RWD sijaan AWD.Suurin haittapuoli äänimerkinantolaitteen on lisäpainoa ja monimutkaisuus osien tarvitaan, jotta kaikki pyörät kääntyvät. Verrattuna RWD, AWD tarvitsee kaksi ylimääräistä eroja ja akselit. Tämä on jousittamatonta paino, mikä voi vahingoittaa yleistä suorituskykyä ajoneuvon. Monimutkaisuus lisää kustannuksia ajoneuvon ja vaikeuksia korjaamisesta ajoneuvossa, kun se hajoaa.

Yhteenveto:

1. RWD käyttää takapyörät työntää ajoneuvojen kun taas AWD käyttää kaikki pyörät
2. AWD tuottaa parempi pito kuin RWD
3. AWD antaa paremman käsittelyn huonolla säällä kuin RWD
4. AWD on parempi kaarreajossa kuin RWD