Ero Kaksi ja nelitahtimoottoritKaksi vs nelitahtimoottorit

Kun se tulee moottoreita, kaksitahtinen ja nelitahtinen ovat luokitukset annetaan polttomoottorin auto. Erona on, että on kaksitahtinen moottori on vain yksi ylöspäin ja yksi alaspäin aivohalvaus, eli yhteensä kaksi liikettä yhden jakson moottori. Vuonna nelitahtimoottori on kaksi ylös- ja alaspäin aivohalvauksia, eli yhteensä neljä osaa suorittaa yhden jakson moottori.

Ensimmäinen isku on kaksitahtinen moottori on puristustahdin, jota sitten seuraa räjähdys polttoaineen. Toisessa aivohalvaus, uusi polttoaineseoksen työnnetään sylinteriin. Vuonna nelitahtimoottori, kipinä tapahtuu sylinterin sisällä, ja sylinteri sisältää jo palanut kaasuja.

Sytytystulpat on kaksitahtinen moottori kestää pidempään kuin ne, jotka kuuluvat nelitahtimoottori. Vaikka, koska kaksitahtimoottoreiden ei ole erillistä voitelua, mutta sen varaosat voivat kuluvat hieman nopeammin kuin nelitahtimoottorit. Siksi nelitahtimoottorit yleensä kestää pidempään kuin kaksitahtimoottoreiden.

Kaksitahtimoottoreilla ovat helpompia ja vähemmän kallis valmistaa, koska ne ovat rakenteeltaan yksinkertainen ja ei ole mitään venttiilejä. Nelitahtimoottorit ovat paljon monimutkaisempia niiden suunnitteluun ja rakentamiseen, ja siksi niiden valmistus kestää kauemmin, ja on kalliimpaa.

Nelitahtimoottorit ovat paljon polttoainetta kuin kaksitahtimoottoreiden, koska jälkimmäinen toimii vain muutaman kilometrin yhdellä gallona. Jotain muuta harkita, että kaksitahtimoottoreiden ovat vastuussa paljon saastumista palamisesta aiheutuvat öljyn niiden moottoreiden. Nelitahtimoottorit ovat ympäristöystävällisempiä.

Kun se tulee virtaa, mutta kaksitahtinen moottori voi tuottaa kaksi kertaa enemmän tehoa kuin nelitahtimoottori, samankokoisina moottori. Tämä johtuu siitä, tulipalot vain kerran jokaisella kierroksella moottorin. Neljän tahtimoottori tuottaa vähemmän virtaa, koska sillä on neljä lyöntiä kierrosta kohden.Yhteenveto:

Kahden tahtimoottori on kaksi lyöntiä kierrosta kohden moottorin, kun taas nelitahtimoottori on neljä lyöntiä kierrosta kohden.

Sytytystulpat in kaksitahtimoottoreiden kestävät pidempään kuin nelitahtimoottorit.

Kaksitahtimoottoreilla ovat yksinkertaisempia ja halvempia valmistaa verrattuna nelitahtimoottorit.

Nelitahtimoottorit ovat pitkäikäisempiä kuin kaksitahtimoottoreiden.