Ero FWD ja 4WDFWD vs 4WD

Huolimatta siitä monenlaisia ​​automallien eri valmistajilta, on olemassa vain muutamia moottorin / vaihteiston kaavoista että ne noudattavat. Kaksi näistä taittopohjia FWD (Etuveto) ja 4WD (Neliveto). Suurin ero FWD ja 4WD, tietenkin, on määrä pyöriä he voivat syöttää virtaa. FWD voi vain syöttää virtaa etupyörät. Sen sijaan 4WD ajoneuvot on kyky valtaan kaikki neljä pyörää, joka voi tulla kätevä joissakin tilanteissa, mutta yleensä vain käyttää kaksi takapyörää.

Suurin etu 4WD on se tarjoaa paremman kontrollin ja ohjattavuus vaikeakulkuisessa maastossa kuten mutaa, lumi, kivet, ja monet muut. FWD ei odoteta oteta maastossa koska se suorittaa melko huonosti, varsinkin jos etupyörät menettävät pidon.

4WD käyttää vetoakselin jotta saadaan tehoa moottorin eteen asennettujen takapyöriin. Läsnäolo vetoakseli edellyttää, että 4WD olla korkeammalla niin, että se doesnt 't saada osuma. FWD doesnt 't tarvitsevat vetoakselin joka kulkee edestä taakse, koska sekä moottorin ja pyörien se valtuudet ovat tällä edessä; mikä johtaa useita etuja.

Ensimmäinen on halvempi kunnossapitokustannukset, koska siinä on vähemmän liikkuvia osia, jotka voivat pettää tai tarpeiden huolta. 4WD ajoneuvon on useita osia, kuten luki- mekanismit kytkeytyy etupyöriä. Pienentynyt yleinen paino FWD myös johtaa lisääntyneeseen polttoaineen mittarilukema. Polttoaineen tehokkuus lisääntyy entisestään se, että FWD ajoneuvo doesnt 't todella tarvitsevat suuren moottorin toisin 4WD, joka tarvitsee että ylimääräistä virtaa, kun kaikilla neljällä pyörällä.4WD ajoneuvon on välttämätöntä, jos rutiininomaisesti mennä maastossa, koska; joko välttämättömyys tai harrastus. Mutta matkoilla yli päällystettyjen teiden, FWD ajoneuvo tekisi mukavasti tarpeeksi. FWD ajoneuvo antaa myös muita etuja, kuten parempaa polttoainetta mittarilukema ja halvempaa ylläpitokustannuksia. Joten jos et todellakaan jätä päällystetyt tiet tyypillinen matka, FWD on parempi vaihtoehto välillä.

Yhteenveto:

FWD käyttää vain etupyörät ajaa samalla 4WD voi käyttää kaikkia neljää
4WD on parempi vaikeakulkuisessa maastossa kuin FWD
4WD vaatii vetoakselin taas FWD doesnt 't
FWD on vähemmän liikkuvia osia kuin 4WD