Ero VTEC ja ei-VTECEro VTEC vs ei-VTEC

EHEC (Variable venttiilienajoitusjärjestelmän ja Lift Electronic Control) uusi valvetrain kehittämä Honda tarjota joustavampi ajokokemus käyttäjälle. Ennen VTEC, ei-VTEC moottorit on konfiguroitu yksi nokka-profiilin vain. Tämä voidaan joko määrittää suorituskyvyn parantamiseksi joko korkea RPM tai alhaisilla kierrosluvuilla. VTEC mahdollistaa moottorin kaksi nokka-akseli profiilit, joissa se voi vaihtaa sen mukaan, miten ajoneuvoa käytetään.

Low RPM optimoitu nokka ovat loogisia päivittäisestä ajo, koska se tarjoaa nopean kiihdytyksen alhaisilla nopeuksilla sekä paremman polttoainetalouden. Optimoimalla korkea kierrosluku on aggressiivisempaa ja käytetään usein kilpa vain. Optimoimalla korkea kierrosluku tarkoittaa, että moottori voisi polttaa paljon enemmän polttoainetta ja on vähemmän reagoiva alhaisilla nopeuksilla. Mutta tämä on enemmän kuin kompensoida suuremman tehon suurilla kierroksilla, jotka voidaan helposti kääntää paljon suurempi huippunopeus. VTEC moottoreissa voi olla molempien maailmojen parhaat puolet, kun taas ei-VTEC moottoreita voidaan optimoida joko. VTEC saavuttaa tämän vaihtamalla profiileja sähköisesti riippuen muista tekijöistä. Tekijöitä että VTEC moottori käyttää päättämään, milloin vaihtaa profiilit voivat vaihdella ajoneuvon nopeuden, RPM moottorin, muun muassa.

Se 's helppo sanoa, että ei-VTEC moottoreita löytyy kaikkialta markkinoita, eri autonvalmistajat ja valmistajille. VTEC moottoreita toisaalta ovat yksinomaan Honda ja ajoneuvot, jotka he tekevät. Muut autonvalmistajat eivät ole muita tekniikoita, jäljitellä ominaisuuksia EHEC ajoneuvoissaan mutta nämä ovat eri nimellä.

Kun ostaa auton, joka on tarkoitettu jokapäiväiseen käyttöön, ei ole argumentti välillä VTEC ja ei-VTEC moottoreita. VTEC moottorit antavat paremman joustavuuden ja voi tarpeitasi riittävästi. Vaikka VTEC moottoreita voi maksaa hieman enemmän aluksi, se voi periä ylimääräisiä kustannuksia, että olet maksanut sen polttoainesäästöjä, erityisesti nopeasti kasvavat polttoainekustannuksia tänään.

Yhteenveto:1. VTEC moottoreita käyttävät kaksi nokka-profiileja, kun taas ei-VTEC moottoreita käyttää vain yhtä

2. VTEC moottoreissa voi olla erinomainen suorituskyky korkeissa ja matalissa nopeuksissa taas ei-VTEC moottoreita voidaan optimoida joko

3. VTEC on käytettävissä vain Hondas taas ei-VTEC löytyvät tahansa auton merkin