Ero Osakkeenomistajat ja sidosryhmätOsakkeenomistajat? vs Sidosryhmät

Jokaisessa yrityksessä on sidosryhmiä ja osakkeenomistajia. Nämä sijoittajat molemmilla on intressejä yhtiössä. Mitä tahansa tapahtuu yhtiölle, ne vaikuttavat sitä. Siksi on tärkeää, että ne auttavat ylläpitämään tai jopa parempi, yhtiön kehittämistä siten, että niiden investoinnit on arvoltaan jokaisen pennin.

Osakkeenomistaja on joku, joka on taloudellinen osuus yhtiöstä. Osakkeenomistaja on joku, joka omistaa varastot yrityksessä. Tämä tarkoittaa omistajat ovat jotenkin osa yhtiön omistajia. Ne pystyvät voittoa jos yritys kasvaa, kehittyä ja ansaita enemmän kautta yrityksen 's tuotantoa.

Sidosryhmien, toisaalta, on joku, joka on kiinnostunut yritys; tämä voi olla taloudellisia etuja tai muunlaista kiinnostusta. Esimerkkejä sidosryhmät ovat työntekijöiden ja henkilökunnan. Osakkeenomistajat voivat myös olla sidosryhmiä, koska ne ovat kiinnostuneita yhtiön taloudelliseen puoleen.

Jos haluat ymmärtää paremmin eroista osakkeenomistaja ja sidosryhmien, se on parasta määritellä ne ensin.

Osakkeenomistajat ovat tavalliset ihmiset, jotka ovat todella antanut rahaa yritys on osa yrityksen omistaja. Osakkeenomistajat ostavat varastoja tai osa yrityksen kautta osakkeen markkina. Yritykset tarvitsevat osakkeenomistajat pystyä hankkimaan pääomaa yhtiön. Osakkeenomistajat hyötyvät yhtiöstä riippuen tuotanto- ja kuinka paljon yhtiö ansaita. Lisäksi, koska niillä on osuuden yrityksestä, ne ovat suurin sidosryhmät yrityksen. Tämä johtuu siitä, mitä tapahtuu yhtiön osakkeenomistajien tulee vaikuttamaan suoraan. Jos yrityksen voitoista, osakkeenomistajat hyötyy liian osinkojen ja bonuksia. Jos yritys kärsii tappioita, osakkeenomistajille myös.

Sidosryhmien, toisaalta, on kiinnostunut yritys. Tämä etu voi olla suoraa tai epäsuoraa. Jos henkilö kärsii tapahtuipa mitä tahansa yritykselle, onko hyvä vai huono, hän on sidosryhmien. Työntekijät, heidän perheensä, asiakkaat, ja toimittajat ovat muutamia esimerkkejä sidosryhmien. Osakkeenomistajat ovat sidosryhmiä liian koska ne vaikuttavat suoraan tapahtuipa mitä tahansa yritykselle. Muut organisaatiot myös vain sidosryhmiä eikä osakkeenomistajia. Esimerkkinä tästä on yliopisto. Yliopistot ei ole osakkeita, mutta sillä on monia sidosryhmiä. Sen sidosryhmiä ovat opiskelijat, opettajat, hallintohenkilöstön ja jopa talonmiesten.YHTEENVETO:

1. Osakkeenomistajilla on taloudellinen yhtiön osakkeita ja sidosryhmät ovat kiinnostuneita yhtiön rahoitus- tai ei.

2. Osakkeenomistajat voivat olla sidosryhmien, mutta sidosryhmät eivät ole osakkeenomistajia.

3. Osakkeenomistajat vaikuttavat suoraan tapahtuipa mitä tahansa yritykselle, kun sidosryhmät suoraan tai välillisesti vaikuttaa tapahtuipa mitä tahansa yritykselle.

4. sidosryhmät on suuri vaikutus siihen, mitä tapahtuu yhtiön taas osakkeenomistajille vain vaikuttaa.