Ero FDM ja FDMAFDM vs. FDMA

Frequency Division Multiplexing, tai FDM, on multiplexing tekniikka fyysisen kerroksen, joka mahdollistaa useita pienen kaistanleveyden signaaleja jakavat saman suuren kaistanleveyden taajuusalueella. Se saavutetaan osoittamalla pienempi taajuusalueella kunkin signaalin, joka käyttää samaa kanavaa. FDMA sanoista Frequency Division Multiple Access, tekniikka yleisesti käytetty matkaviestinnän. Se 's pääsy menetelmä data link layer, joka käyttää käsitteet FDM periaatteessa saman tavoitteen saavuttamiseksi. Se on suosittu tieto, että SSML on käyttää FDM jotta useat käyttäjät voivat jakaa saman fyysisen kanavan samanaikaista viestintää.

Lisätietoja, FDM on tekniikka, jota käytetään monissa muissa teknologioihin. Multiplekseri moduloi kaikki signaalit, jotka aikoo käyttää kanavaa yhdeksi signaaliksi. FDMA luopuu käyttö multiplekserin, koska se toimii data link layer. Kaikki tiedot yhdistetään ennen signaalin generoimiseksi, jolloin käyttö fyysisen kerroksen multiplekserin tarpeettomia.

Tarve kanavointi on ollut merkittävä rooli matkapuhelinverkkojen, jossa on rajoitettu määrä kanavia, joilla on valtava määrä kaistanleveyttä. Jokainen matkapuhelimen käyttäjä tarvitsee ainoastaan ​​hyvin vähän kaistanleveyttä, ja ne on pinottu yhteen samaa kanavaa käyttäen multiplexing tekniikoita, kuten FDMA. Sen lisäksi FDMA, joka jakaa taajuusalueen pienempiin kanavat, on olemassa myös muita tekniikoita työssä matkapuhelinverkoissa. TDMA on yksi tällainen tekniikka, ja se jakaa kunkin kanavan aikaväleihin joka voi täyttyä eri käyttäjille.

Käyttö FDM, tai FDMA yksin, on varsin tehoton, sillä se on edelleen omistaa koko kanava varattu-signaalin. Jopa silloin, kun ei ole tietoa, joka on lähetetty yli väliaineessa, kukaan ei voi hyödyntää kanavan, jota käytetään. Matkapuhelinverkot käyttää sekä FDMA ja TDMA maksimoida käyttäjien määrä, jotka voivat käyttää verkkoa. Tärkein kanava on jaettu pienempiin osa kanavista FDMA. Jokainen alikanavan jaetaan sitten käyttämällä TDMA antaa useita käyttäjiä käyttää kanavaa vuorotellen tavalla. Tämä tapahtuu niin nopeasti, että loppukäyttäjät eivät tiedä, että tämä tapahtuu.Yhteenveto:

1. FDM on fyysisen kerroksen multipleksoinnin tekniikkaa, kun taas FDMA on data link layer käyttötapa.

2. Käyttämällä FDM jotta useat käyttäjät voivat hyödyntää samaa kaistaa kutsutaan FDMA.