Ero HDMI ja optinenHDMI vs Optinen

HDMI ja optinen ovat kaksi porttia, jotka voivat kuljettaa korkealaatuista ääntä laitteesta toiseen. On suuria eroja näiden kahden kuitenkin, että sinun pitäisi harkita ennen kuin päädyttiin tai toisella. Optinen linkki tai yleisesti tunnettu TOSLINK, oli tarkoitus kuljettaa vain ääni, kun HDMI oli tarkoitus kuljettaa HD-laatuista videokuvaa, ääniraita, ja jopa CEC kanava. Tästä syystä jos täytyy liittää vain ääni, niin optinen saattaa olla tarpeeksi hyvä. Mutta jos haluat kuljettaa enemmän kuin ääntä, voi olla parempi, HDMI.

Nämä kaksi on myös eroja siinä, miten niiden kaapelit on rakennettu. HDMI käyttää perinteistä materiaalia, kuparia, joka on halpa, mutta voi aiheuttaa häiriöitä. Toisaalta, optiset käyttää valokuitu lohkon, joka kuljettaa valon sijasta sähköä. Vaikka se saattaa olla hieman kalliimpi per metri, se on täysin immuuni ulkoisille häiriöille kuin mikään muu valo tunkeutuu sen suojauksen. HDMI käyttää myös 19 erillistä linkit kuljettaa kaikki signaalit, jotka se mahtuu. Vaikka on mahdollista käyttää useampaa kuin yhtä valokaapeli, Toslink suunnittelu vain vaatii yhden.

Suhteen maksimipituus molemmille, optiset on tekninen enintään 10m mutta paljon käyttäjä on asentanut jopa 30m leikkaamattoman kaapelin vaikka käytettäisiin halpaa osia. HDMI, ei ole määritelty Kaapelin enimmäispituus, että voit käyttää, mutta kaistanleveys HDMI- voi käyttää asteittain vähenee kaapeli pitenee. Sovelluksiin, jotka vaativat suuria nopeuksia, 5M on tyypillinen maksimipituus taas enintään 15 kaapelia voidaan käyttää vakio käyttötarkoituksiin.Vaikka et vain aio käyttää kaapelia kuljettamiseen ääni, on vielä syytä mieluummin HDMI yli optisen yhteyden. Optinen ei tue Dolby Digital Plus, TrueHD ja DTS HD formaatteja, joita tuetaan HDMI. Jos laitteet eivät ole niin kaukana toisistaan ​​ja tukee HDMI, se on varmasti turvallisempi välillä.

Yhteenveto:

1. HDMI on tarkoitettu kantamaan sekä video- että kun optinen vain kuljettaa ääntä
2. HDMI käyttää kuparikaapeleiden kun optinen käyttää valokaapeli
3. HDMI käyttää jopa 19 erillisiä yhteyksiä taas optinen käyttää vain yhtä
4. HDMI voidaan käyttää enintään 15, kun optinen käytetään säännöllisesti jopa 30m