Ero video ja audio kaapelitVideo vs Audiokaapelit

Video- ja audio-kaapelit ovat niin nimeksi, koska ne kuljettavat kuva- ja äänisignaalien lähteestä laite, kuten soittimen tai kameran määränpäähän kuten kaiuttimet, TV, tai tallennuslaite. Useimmissa tapauksissa ei ole oikeastaan ​​mitään eroa johdot ainoa ero on merkki siitä, että ne todella kantaa. Hyvä esimerkki tästä on RCA. RCA-kaapeli on tyypillisesti koostuu 3 kaapelia, joka kantaa 1 videon ja 2 äänen (vasen ja oikea kanava). Kolme kaapelia voidaan helposti vaihtoivat suorituskyvystä tinkimättä.

On tiettyjä kaapelit sekä audio- ja video samaan kaapeliin. Näkyvin on HDMI. Se on äskettäin standardi, joka pystyy kuljettamaan HD-kuvaa ja useita kanavia hifi audio. Sen lisäksi, että kaksi signaalia, HDMI myös allokoi kanavan laitteiden väliseen viestintään; jonka avulla kaikki liitetyt laitteet voivat kommunikoida keskenään ja voidaan ohjata yhdellä kaukosäätimellä.

On myös kaapeleita, jotka voivat tehdä ainoastaan ​​yhden tyyppinen signaali, eikä sitä voi käyttää muille. Ensimmäinen esimerkki on DVI videon. DVI on laajalti käytetty tietokoneita ja on yhteensopiva HDMI sans äänen ja viestintäkanavien. Äänelle, on TRS jack, enemmän kansa kutsutaan 3. 5mm kuulokeliitäntä. Meillä on myös optisen linkin, joka tunnetaan yleisesti nimellä S / PDIF tai TOSLINK, joka kuljettaa ääni digitaalisessa ja häviötön muoto. Nämä kaapelit voivat vain kuljettaa joko ääntä tai videota, mutta ei muuta.Oikean kaapelin yhteen oman laitteet voivat olla vaikeaa, koska haluaisi parhaan mahdollisen kaapelia sekä audio- ja video. Jos laitteet tukevat HDMI, se on parasta, että voit saada. Se on digitaalinen, joten se on häviötön, ja sinun täytyy vain yksi kaapeli kahden laitteet niin sotkua on pidettävä mahdollisimman pienenä. Jos HDMI ei tueta, yhdistelmä digitaalisten DVI ja S / PDIF on seuraavaksi paras vaihtoehto. Määrä kaapeleita on lisääntynyt, mutta laatu pysyy enintään. Viimeisenä keinona, analoginen voidaan käyttää RCA voidaan käyttää. Yhteensopivuus ei pitäisi olla ongelma, koska kaikki laitteet on RCA tai komponenttiliittimillä niihin.

Yhteenveto:

1. Audio- ja video-kaapelit ovat periaatteessa samat ne vain eroavat signaalista ne kuljettavat
2. Jotkin kaapelit voivat kuljettaa sekä ääni- ja video