Ero ABR ja VBRABR vs VBR

Aluksi MP3 esitteli valtava pieneneminen tiedostokoko ilman liikaa laadun heikkenemistä. Verrattuna standardi CD, tiedostokoko MP3 voi olla noin kymmenesosa. Käyttöönotto VBR (Variable Bitrate) koodaava käyttöön vieläkin parannus vaihtelemalla käytettyjen bittien määrä lohkolle äänitiedosto, jotta saavutetaan haluttu laatutaso. ABR (keskiarvo Bitrate) on yksi tapa koodaavan VBR tiedosto. Vuonna ABR, käyttäjä asettaa tietyn bitrate. Tietyt kappaleen osat voi olla pienempi tai suurempi kilobitin mutta yleinen bittinopeus äänitiedosto olisi kiinni arvo, joka on asetettu.

Merkittävin ero näiden kahden välillä on joka näkökohta äänitiedosto se pitää vakiona. VBR koodattu tiedosto olisi aina pyrittävä pitämään laatu ennallaan, kun ABR pyrkii pitämään tiedostokoko vakio. Voit siis vähentää että lopullinen tiedostokoko VBR aineistoa ei voitu tiedossa vasta koodauksen on päättynyt. Ja samalla tavalla, et tiedä tiedoston laatua kunnes sitä kuuntelee. Tästä syystä on parempi koodata musiikkitiedostot VBR koska laatu on usein toivottu laatu äänitiedosto. Mutta niille, jotka ovat rajallinen muisti, ABR voi tarjota kompromissi.

Yleensä VBR koodausta luo tiedoston, joka on parempi laatu koko annos kuin ABR koodausta. Se ei voi olla pienempi joitakin tiedostoja, mutta se olisi parempi äänenlaatu. Asettaa bitrate hyvin alhainen ABR voi johtaa erittäin vääristynyt äänen laatu.

Vaikka tiedoston laatua voi suuresti vaihdella alemmilla bitrate tasoilla erot alkavat kadota kun lisätä bittinopeus merkittävästi. Jossain vaiheessa, ominaisuuksia tiedostojen tulee sama, vaikka se olisi paljon suurempi kuin mitä 'd odottaa. Kun laadun parantamiseksi tai bittinopeutta entisestään, VBR tiedosto pysyisi samana kooltaan kun taas ABR tiedosto olisi jatkuvasti kasvaa. Tämä johtuu siitä, VBR ei käytä enemmän tilaa kuin se todella tarvitsee, kun ABR on täytettävä bitrate-asetus.

Yhteenveto:1. ABR on yksi tapa koodaus VBR äänitiedostoja

2. ABR asettaa bitrate koko äänitiedosto kun VBR asettaa laatutaso tiedoston

3. Tuloksena laatu ABR koodattuja tiedostoja ei tunneta ja syntyneet tiedostokoko VBR koodattuja tiedostoja ei tunneta

4. VBR yleensä tuottaa parempilaatuisia koon suhde verrattuna ABR