Ero NiMH ja NiCdNiMH vs NiCd

NiCd (nikkeli-kadmium) paristoja olivat kerran paras vaihtoehto, kun etsit akut. Ne ovat parempia kuin lyijyakut ja tulevat vakiokoossa useimmille aparaatti. Nykyään NiMH (Nikkelimetallihydridi) akut ovat hitaasti korvaa nikkelikadmiumparistojen monissa sovelluksissa johtuen useista syistä. Suurin ja merkittävin, ero NiCd ja NiMH-akut on kapasiteettia. Tyypillinen NiMH voi olla kapasiteetti, joka on kahdesta kolmeen kertaa suurempi kuin tyypillisen NiCd. Suurempi kapasiteetti pidennetään veneen ennen lataamista tai vähemmän varaosia tarvitaan niille, jotka tarvitsevat paljon tehoa.

Vaikka NiMH-akut suorituskyky on suurempi kuin NiCd akkuja, se ei kestä niin kauan, kun niitä käytetään alhaisen nykyiset sovellukset, kuten kaukosäätimet ja kellot. Tämä johtuu NiMH 's korkeamman purkautumista noin 30% kuukaudessa NiCd' s 20%. Purkautumista korko on korko, jolla akun menettää sen kapasiteettia ilman kuormitusta. Hakemukset edellä mainitut kuluttavat huomattavasti vähemmän kuin purkautumista. Laite on kytketty on siis huomattavasti vähemmän tekijä nopeus, jolla pariston purkautuessa.

Toinen merkittävä haitta nikkelikadmiumakkuja on muisti-ilmiötä se kärsii. Muisti vaikutus ilmenee, kun akku isn 't täysin tyhjä ennen lataamista. Tämä aiheuttaa akun tuntua se' s menettänyt osan sille määrätystä kapasiteetista. Tämä voidaan korjata muutamalla lataus / purkukerran. Toisaalta, NiMH-akut eivät kärsi ongelmasta. Voit huipuksi jopa milloin tahansa haluat. Tämä on erittäin kätevä, kun valmistaudutaan matkoja kuin voit kytke akkujen laturin ilman huolestuttavaa, jos he 'Olen ollut täysin tyhjä.Viimeinen suuri haitta nikkelikadmiumakkuja on sen sisältö; Kadmium erityisesti. Kadmium on raskasmetalli, joka on myrkyllisiä vaikutuksia korkeampien organismien. Ihminen joka vie liikaa Kadmium voi edellyttää erilaisia ​​sairauksia, jotka voivat johtaa jopa kuolemaan. Ongelma syntyy, kun akku epäonnistuu ylilatauksen tai muusta syystä, ja jos akkua ei hävittää asianmukaisesti. Vaikka NiMH-akut sisältävät myös raskasmetalleja, puute Kadmium sen koostumus tekee siitä huomattavasti vähemmän vaarallista kuin NiCd-akkuja.

Yhteenveto:

1. NiMH on suurempi kapasiteetti kuin NiCd
2. NiMH on korkeampi itsepurkautuminen kuin NiCd
3. NiCd kärsii muisti-ilmiötä, kun NiMH doesnt 't