Ero anodi ja katodiAnodi vs Katodi

Anodi ja katodi ovat kaksi käsitettä, joita usein käytetään vaihdellen positiivisten ja negatiivisten paristoissa. Suurimman osan ajasta ei ole ongelmaa sen kanssa määritelmän usein vastaamaan käytäntöä. On kuitenkin olemassa tiettyjä tilanteita, joissa tämä ei ole totta.

Anodi määritelmän mukaan on elektrodi, jossa sähköä virtaa. Sen sijaan katodi on elektrodi, jossa sähköä virtaa ulos. Jos katsomme akku kytketty kuormaa, kuten lamppu esimerkiksi sähkö virtaa positiivisesta terminaalista negtive terminaaliin. Tässä tapauksessa positiivinen terminaali on katodi ja negatiivinen terminaali on anodi. Mutta kun akkua ladataan, sähkö virtaa positiivinen napa sijasta irti. Tällöin osat vaihtuvat, ja positiivisen navan tulee anodi ja negatiivinen terminaali on katodi.

Käänteinen on myös hyvin havaittavissa, kun olet tekemisissä osia, kuten diodeja ja kondensaattoreita, koska nämä komponentit absorboivat sähköä toisin akkuja. Anodi kondensaattorit ja diodit on puoli, että liität plusnapaan koska 's joissa sähkön saapuu, ja negatiivinen terminaali on katodi, koska se on silloin sähköä lehdet.Koska sekaannusta suhteen virtaa ja jossa anodi ja katodi on, se on luultavasti parempi käyttää termejä positiivinen ja negatiivinen napa sijaan. Se on vakio ja doesnt 't muuttaa riippumatta virtaa.

Sen lisäksi käytetään yhdessä, on olemassa myös sovelluksia, joissa ne eivät ole yhdessä. Hyvä esimerkki tästä on anodi pinnoite, yleensä sinkki, jota käytetään suojaamaan metalleja. Tämä on yleinen Aluksissa, joissa veden virtaus synnyttää staattista sähköä. Uhrautuva anodi imee tätä maksua ja hitaasti hajoaa. Tällä tavalla, alla oleva metalli doesnt 't vahingoittua, ja vain pinnoite on palautettava joka niin usein.

Yhteenveto:
1. Katodi on tyypillisesti positiivinen puoli, kun anodi on negatiivinen puoli.
2. anodi on elektrodi, jossa sähköä virtaa siihen.