Ero kaksitehoille ja TrifocalsKaksiteholasit vs Trifocals

Kaksitehoille ja trifocals ovat molemmat silmälasit. Ne tulevat lisäetuna, että samaa lasit voidaan tarkastella objekteja eri etäisyyksillä. Ne eroavat toisistaan ​​määrän optinen teho alueiden heillä on. Kaksiteholasit, kuten nimestä voi päätellä, on kaksi aluetta optinen teho. Trifocals, toisaalta, on kolme eri alueiden optinen teho.

Kaksitehoille on linssi, joka on jaettu kahteen osaan. Alempi osa käytetään tarkastella asioita lähelle henkilö 'silmät taas yläosa käytetään tarkastella asioita, jotka ovat kaukana. Trifocals sisältävät objektiivi, joka on ylimääräinen alue lukuun ottamatta kahta, jotka ovat jo läsnä Bifocals. Tämä on väli- alue, jota käytetään katsella asioita, jotka ovat tyypillisesti käsivarren 's pituus pois. Esimerkiksi tämä alue on kätevä, kun työskentelee tietokoneella.

Kaksitehoille keksittiin 18-luvulla Benjamin Franklin. Trifocals toisaalta, kehitettiin paljon myöhemmin 1940-luvulla. Aluksi kaksiteholasit toteutettiin yksinkertaisesti liittymällä kaksi erilaisia ​​objektiiveja yhteen. Tämän vuoksi varhaisen lasit kehitettiin siten, olivat melko hauraita. Ei sellaista asiaa varten tehtiin trifocals.

Trifocals ja kaksiteholasit ovat yleensä määrätty henkilöille, joilla presbyopia. Tämä on tavallista menetys visuaalinen majoitus, joka liittyy iän. Kuitenkin kaksiteholasit myös määrätty lapsia taas trifocals, yleensä, eivät ole.

Kaksitehoille on hienoinen jossa kaksi optista valtuuksia tavata. Toisaalta, trifocals ei ole tätä linjaa, mutta keskitason alueella. Tämä johtaa myös vääristymän trifocals jota ei ole läsnä, kun sellainen on monitehosilmälaseihin.Kaksitehoille usein aiheuttaa huimausta, joka voi johtaa päänsärkyä henkilö käyttää niitä. Tämä johtuu siitä, että se on usein vaikea tottua tapa, jolla niitä käytetään. Tätä tarkoitusta varten trifocals luotiin. Niiden välissä oleva alue ei yleensä aiheuta huimausta tai päänsärkyä.
Vaikka trifocals käytetään väli- matkoilla, alue, joka kattaa välissä etäisyys on hyvin pieni. Joskus on edullista tilata räätälöityjä kaksiteholasit jonka kaukonäkö alue on säädetty arvioitu etäisyys käyttäjän ja hänen työympäristö, vaikkapa välillä käyttäjän ja tietokoneen. Tällaisia ​​kaksiteholasit ei voida käyttää koko ajan, koska ne puuttuu ottaa kaukonäkö.

Toinen merkittävä ero trifocals ja lasiksi on, että kuva hyppy liittyy lasiksi yhtenä nostaa hänen Silmän. Tämä johtuu siitä, että kulma, jonka mukaan yksi näkee objektin muuttuu merkittävästi. Päinvastoin, tyypillisessä trifocal kulma muuttuu vähitellen yhtenä nostaa hänen silmänsä läsnäolosta johtuen välituotteen alueella.

Sekä kaksiteholasit ja trifocals käytetään tarpeiden mukaisesti henkilö. Ne säästävät käyttäjän vaivaa kuljettaa useita paria silmälaseja koko ajan. Kuitenkin ominaisuudet kaksi paria erilainen.

Yhteenveto:

Kaksitehoille on kaksi aluetta optinen teho, trifocals on kolme.
Kaksitehoille käytetään lähellä ja kaukonäkö taas trifocals käytetään lähellä, väli- ja kaukonäön.
Kaksitehoille keksittiin paljon aikaisemmin kuin trifocals.
Kaksitehoille ja trifocals ovat yleensä määrätty aikuisille kokee presbyopia.
Kaksitehoille on myös määrätty lapsille, trifocals eivät ole.
Trifocals voi aiheuttaa vääristymiä.
Kaksitehoille voi aiheuttaa päänsärkyä verrattuna trifocals.