Ero HD-DVD- ja Blu-RayHD-DVD vs Blu-Ray

HD-DVD (HD / Density DVD) ja Blu-ray olivat kahdessa muodossa, jonka tarkoituksena korvata tavallisen DVD. Kyvyttömyys kannattajat molemmin puolin on herättänyt formaattisodan joka toi mieleen VHS vs. Betamax sota muutama vuosikymmen sitten. Välinen sota HD-DVD- ja Blu-ray on päättynyt pari vuotta taaksepäin, ja Blu-ray on selvinnyt voittajana. Sittemmin HD-DVD yksiköt ja tiedotusvälineet ovat vähitellen kadonneet, ja elokuvat ovat enää vapautuu tässä muodossa lukuun ottamatta joitakin rajoitettuja kulkee.

Kun se tulee teknologian taakse HD-DVD- ja Blu-ray, te 'd on yllättynyt tietää, että kaksi käyttävät samaa tarkka sinisen laser. Tärkein ero näiden kahden välillä on, miten hyvin ne pakkaa datan asti levylle. HD -DVD käytetty on sama nousu kuin tavallisen DVD, mutta paljon tiukempi pitch käyttämä Blu-ray tarkoitti sitä, että nämä kaksi muodot eivät ole yhteensopivia. myönteistä ottaa tiukempi piki on kyky puristaa enemmän tietoa yhdellä kerroksella. Jokainen kerros HD-DVD-levyn mahtuu 15 Gt tietoa, kun kerroksella Blu-ray-levylle mahtuu 25 Gt. korkeampi tiedot kapasiteetin ansiosta Blu-ray-levyjen pitämään paljon enemmän sisältöä, jopa pitää stereoskooppisen 3D-elokuvia.

Koska HD-DVD meni jolla on sama nousu kuin tavallisen DVD, se voi myös käyttää samaa syvyyttä tietokerrosta 0.6mm. Blu-ray tarvitsi paljon matalampi paikalla 0.1mm vain, jotta laser poimia tietoja. Erittäin matala sijainti tietojen kerroksen Blu-ray-levyjä osoittautunut ongelmalliseksi pieninä naarmuja, mikä voi sietää DVD ja HD-DVD, voi helposti tuhota Blu-ray-levylle. Vaikka caddies alun perin yrittivät estää vahinkoja, lopullinen ratkaisu ongelmaan oli kova pinnoite tekniikkaa suojaamaan levyn et naarmuta. Vaikka tämä merkitsi sitä, että Blu-ray-levyt olivat kalliimpia valmistaa, se näyttää kannattaa kanssa lisääntynyt kapasiteetti.Yksi siirto että Sony teki on sisällyttää Blu-ray-soitin heidän Playstation 3-konsolin. Se oli silloin uhkapeli sillä pitäytyminen sota ei ollut 'vielä ohi, ja se lisäsi hinta Playstation 3 huomattavasti. Se oli myös siirtyä työntää Blu-ray eteenpäin Playstation' s suosio tarkoittaa, että monet ostavat sen riippumatta Blu-ray-soittimen ja näin ollen ostaa Blu-ray media, koska heillä on jo pelaaja.

Yhteenveto:

1. Blu-ray voitti muoto sodat, ja HD-DVD on nyt lopetettu.
2. Blu-ray on paljon suurempi kapasiteetti median kuin HD-DVD.
3. Blu-ray 's Tietokerros on paljon lähempänä pintaa kuin HD-DVD' s.
4. Blu-ray-levyt ovat kalliimpia valmistaa.