Ero QAM Signal ja Digital SignalQAM signaali vs Digital Signal

Nykypäivän 's maailmassa, signaalit ovat olennainen, jotta voidaan helpottaa viestintää kaikkien laitteiden. On kuitenkin olemassa monenlaisia ​​signaaleja, ja se on melko hämmentävää ymmärtää, jotka ovat joka ja miksi he' uudelleen tärkeä. Tällä hetkellä olemme 'll keskustella QAM signaaleja ja miten ne eroavat digitaalinen signaali. Suurin ero QAM ja muiden digitaalisten signaalien on, että QAM voi olla joko analoginen tai digitaalinen. Eli voit joko käyttää digitaalista moduloivan signaalin tai analogisen moduloiva signaali QAM.

QAM, tai Quadrature Amplitude Modulation, on tekniikka, jonka mukana signaalin, joka sisältää varsinaisen tiedon kantoaaltosignaalin. Tätä käytetään siirtoverkkoihin, jotta voidaan maksimoida kaistanleveyden ja antaa erottamisen niin useita signaaleja samassa väliaineessa eivät häiritse toisiaan. Termi 'digitaalinen signaali' on yleisempi ja koskee kaikkia signaaleja, jotka vain vaihtaa yhden ja nollan. Sen digitaalisessa muodossa, QAM on myös digitaalinen signaali, mutta digitaaliset signaalit eivät rajoitu modulaatio. Juuri mitään nykyaikaisia ​​laitteita käyttää digitaalisia signaaleja helpottamaan viestintää. Muutamia esimerkkejä liitäntästandardit jotka käyttävät digitaalisia signaaleja ovat HDMI- ja USB.

Mikä tekee QAM ainutlaatuinen muista mukauttamisen tekniikoita, jotka käyttävät digitaalisia signaaleja on, että QAM käyttää kahta moduloimalla signaalit samanaikaisesti moduloida kaksi kantoaaltoa. Useimmat modulointitekniikoita käyttää vain yksi, digitaalinen stream moduloida yhden kantajan.Quadrature Amplitude Modulation on niin kutsuttu, koska se käyttää kaksi signaalia, jotka ovat 90 asteen vaihe-erossa, ja ne ovat jäljempänä Quadrature harjoittajille. QAM muuttaa sekä amplitudi- signaalien suhteen ensimmäisen bittivirran ja ero vaiheittain kahden harjoittajien suhteen toista bittivirtaa. Tällä tavalla, QAM pystyy lähettämään kahden digitaalisten signaalien kerrallaan. Vastaanottimessa varten erillisestä signaalista erotetaan kertomalla signaalin kosini tai sini. Sitten se on vain asia demoduloimaan kaksi harjoittajat jotta saadaan tiedot, jotka oli lähetetty.

Yhteenveto:

1. QAM-signaali voi olla analoginen tai digitaalinen signaali.
2. QAM käytetään modulaatio kun digitaalisen signaalin käytetään monia asioita.