Ero Wibree ja BluetoothVuoden 2006 lopulla Suomessa 's Nokia julkisti Wibree uusi lyhyen kantaman langaton tekniikka oli kehitetty mahdollistamaan lyhyen kantaman viestinnän elektronisten laitteiden väliset. Ratkaiseva ero Wibree ja olemassa olevien Bluetooth-tekniikka on, että Wibree sai pitkän niin vähän kuin kymmenesosa voima Bluetooth.

Mikä on Wibree?

Wibree on digitaalinen radio tekniikka (tarkoitus tulla avoin standardi langattoman viestinnän) on suunniteltu äärimmäisen alhainen virrankulutus (nappiparistoja) lyhyen kantaman (10 m / 30ft) perustuu noin edullisia lähetin mikrosirut jokaisessa laitteessa.

Wibree, joka tunnetaan myös nimellä Bluetooth Ultra Low Power, kuluttaa vain murto-osa tehon verrattuna muihin tällaisten radioteknologioita, joka mahdollistaa pienemmät ja vähemmän kalliita toteutuksia ja se on helppo integroida Bluetooth ratkaisuja.

Origins of Wibree

Vuonna 2001, Nokia tutkijat päättänyt, että oli olemassa erilaisia ​​skenaarioita että nykyajan langattomien tekniikoiden ei käsitelty. Ongelman ratkaisemiseksi, Nokia Research Center alkanut kehittää langattoman teknologian muokattu Bluetooth-standardin, joka tarjoaisi vähemmän virtaa ja hinta minimoiden ero Bluetooth ja uutta teknologiaa. Tulokset julkaistiin vuonna 2004 käyttöön nimen Bluetooth Low End Extension. Kehitetty edelleen kumppaneiden, esimerkiksi EU: ssa FP6 hanke MIMOSA, tekniikka julkaistiin yleisölle lokakuussa 2006, tuotenimi Wibree. Sen jälkeen kun neuvottelut Bluetooth SIG: n jäsenet, kesäkuussa 2007, sovittiin sisällyttää Wibree tulevaisuudessa. Bluetooth-standardin kuten Bluetooth ultra-low-energiatekniikka, joka nyt tunnetaan wibree tekniikka

Wibree: Tekniset tiedot

Wibree on monessa suhteessa samanlainen kuin nyt vallalla Bluetooth-standardin. Molemmat käyttävät 2. 45 GHz: n taajuusalueella siirtää tietoja ja on 1 Mbps siirtonopeuden (vaikka uudempi Bluetooth 2. 0 standardi jo sisältää 3. 0 Mbps siirtonopeus) ja raivoa noin 10 metriä (m). Nämä kaksi toisiaan täydentäviä teknologioita eri kokoisia, hinta, ja ennen kaikkea tehonkulutus. Wibree käyttäisi vain murto-osa kuluttamaa tehoa tänään 's Bluetooth-sirut, tuloksena on paljon pidempi akun ja tasaisempi laitteita. Vaikka Bluetooth voidaan käyttää lähettämään ääni- ja mediatiedostoja, Wibree on tarkoitettu laajentamaan tätä verkkoa palvelemalla sovellukset, jotka lähettävät vain pieniä määriä dataa ja missä koko ja hinta ovat ensisijaisia. Monet sovellukset, joita ei ole kustannustehokasta käyttämällä olemassa olevia Bluetooth-tekniikkaa esimerkiksi langattomasti ohjattavien lelujen, kelloja, lääketieteen ja urheilu anturit, ja monia muita sovelluksia, jotka ovat ei ole suunniteltu vielä, voitaisiin kehittää käyttäen Wibree tekniikan

On olemassa kahdenlaisia ​​Wibree toteutukset Cone perustuu Wibree erillinen siru, ja toinen perustuu Wibree-Bluetooth dual-mode-siru C, jotka palvelevat eri tarkoituksia ja on asennettu eri laitteissa. Stand-alone Wibree sirut toteutettaisiin pieni, edullisia laitteita, kuten langaton hiiri ja näppäimistöt, anturit, ja leluja. Wibree-Bluetooth dual-mode siruja ovat matkapuhelimissa, jonka avulla käyttäjät voivat hyötyä molemmista maailmoista C Bluetooth 2. 0 nopea ja Wibree 's vähän virtaa ja laajennettu kyky kommunikoida uuden sukupolven pienten langattomien laitteiden.

On ironista, että alkuperä Wibree olivat vaihtoehtoisen ehdotuksen radion ja Media Access Controller (MAC) varten 802. 15. 4 standardi, joka on nyt perustuu ZigBee ja muiden lyhyen kantaman radioverkot.

Wibree käsittää fyysisen kerroksen, kevyt protokollapino ja sovelluskohtaiset profiileja. Se on suunniteltu yhdistämään matkapuhelimia ja tietokoneiden erilaisia ​​nappiparisto-pohjaisia ​​laitteita, jotka vaativat akku elämien vuotta. Nordic Semiconductor tuli yksi ensimmäisistä jäsenistä yhdistävän Wibree avoin aloite ja on jäsenenä Wibree spesifikaation ryhmä. Muita jäseniä ovat CSR, Broadcom, Epson, Suunto ja Taiyo Yuden.

Erittelytietoihin lyhyen kantaman RF viestintätekniikan featuring ultra alhainen virrankulutus, kevyt protokollapino ja integrointi Bluetooth. Wibree toimii maailmanlaajuisesti hyväksytty 2. 4 GHz: n ISM (Industrial, Scientific \u0026 amp; Medical) bändi. Siinä on fyysisen kerroksen bittinopeus 1Mbit / s yli alueella 5 10 metriä. Spesifikaatio on kaksi toteutuksia: dual-mode ja stand-alone. Dual-mode toteutuksessa Wibree toiminnot on integroitu Bluetooth-piiri.

Wibree on suunniteltu toimimaan side-by-side ja täydentää Bluetooth. Se toimii 2. 4 GHz ISM-kaistalla, jossa fyysisen kerroksen bittinopeus 1 Mbit / s. Käyttökohteita käsittävät laitteet kuten rannekellot, langattoman näppäimistön, lelut ja urheilu-anturit joissa alhainen virrankulutus on keskeinen suunnittelun vaatimusta.

Wibree ei ole tarkoitus korvata Bluetooth, vaan täydentää teknologiaa tuetuista laitteista. Wibree-yhteensopivia laitteita on pienempi ja energiatehokkaampi kuin Bluetooth kollegansa. Tämä on erityisen tärkeää laitteissa, kuten rannekelloja, jossa Bluetooth-mallit voivat olla liian suuri ja raskas olla mukava. Korvaaminen Bluetooth kanssa Wibree tekee laitteet lähemmäksi mitat ja paino nykyinen standardi rannekelloja.

Wibree toteutukset

Tulee kahdenlaisia ​​Wibree toteutuksia: C yksi perustuu Wibree standalone siru, ja toinen perustuu WibreeCBluetooth dual-mode siru C, jotka toimivat eri tarkoituksiin ja se asennetaan eri laitteissa.

Stand-alone Wibree sirut toteutettaisiin pieni, edullisia laitteita, kuten langaton hiiri ja näppäimistöt, anturit, ja leluja. Wibree stand-alone siru on suunniteltu käytettäväksi sovelluksissa, jotka vaativat erittäin alhainen virrankulutus, pieni koko, alhaiset kustannukset ja missä vain pieniä määriä dataa siirretään. Se 's ihanteellinen ratkaisu pieniin laitteisiin (kuten sykemittarit), jotka käyttävät vain lyhytsanoma ja oltava pitkä akun. Esimerkkejä laitteista, jotka hyötyisivät Wibree stand-alone siru ovat: kelloja, urheilua ja hyvinvointia laitteita ja human interface Devices (HID), kuten langattoman näppäimistön.

Wibree-Bluetooth dual-mode siruja todennäköisesti toteutetaan tulevaisuudessa matkapuhelimissa, jonka avulla käyttäjät voivat hyötyä molemmista maailmoista C Bluetooth 2. 0 nopea ja Wibree 's vähän virtaa ja laajennettu kyky kommunikoida uuden sukupolven pienten langattomien laitteisiin. Bluetooth-Wibree dual-mode siru on suunniteltu käytettäväksi Bluetooth-laitteita. Tämäntyyppisessä toteutuksessa Wibree toiminnallisuus voidaan integroida Bluetooth vähäistä lisäkustannukset hyödyntämällä avain Bluetooth komponentteja ja nykyisen Bluetooth RFWibree vs. Bluetooth

Wibree eroaa Bluetooth useilla keskeisiä keinoja.

Tiedonsiirto Speed: Uusi Bluetooth tiedot, erityisesti 2. 0, on suunniteltu painottaen välillä, tai tiedonsiirtonopeuteen. Bluetooth 2. 0-laitteet voivat ylittää nopeudet 350 kb / s ihanteellisissa olosuhteissa. Tämä on noin kolme kertaa maksiminopeus suunniteltujen Wibree laitteita, jotka siirtävät dataa ei nopeammin than.128 kb / s. Kompromissi tulee valoa suhteen tehon, tilan ja painon keventämiseksi. Nykyinen Bluetooth-rannekellon on korvattava niiden suuri, erikoisuus akkuja kuukausittain.

Käyttö Frequency Hopping: Bluetooth käyttää taajuushyppely tekniikkaa välttää häiriöitä muista laitteista toimivat samalla taajuudella. Wibree ei käytä taajuushyppelyä.

Packet Pituus: Bluetooth käyttää kiinteää paketin pituus. Tämä lisää virrankulutusta tarpeettomana lähetys tapahtuu. Wibree on vaihteleva paketin pituus ja lähettää vain silloin, kun on tarpeen.

Paristojen käyttö: Bluetooth viemäreihin matkapuhelimen akku, koska se tarvitsee melko paljon voimaa pysyä aktiivisena. Wibree pyrkii hengissä koko vuodeksi nappia-paristo. Toisin kuin Bluetooth, Wibree siirtyy lepotilaan, kun ei lähetä. Lepotilassa radio on pois päältä ja säästää paljon virtaa. Wibree laitteet herätä vain silloin, kun he haluavat välittää.

Liikenne Ominaisuudet: Suurin käyttö ero Wibree ja Bluetooth on liikenteen ominaisuuksista. Bluetooth on hyödyllinen siirrettäessä tiedostoja käyttäen hands free jne joissa tietomäärä, joka tarvitsee siirtää on huomattava.

Tyyppi siirrettäville: Wibree käytetään alueilla, joilla vain lyhyinä datan tarvitse lähettää. Kaukosäätimet, anturitietoa jne

Wibree Sovellukset

Kuvittele langaton näppäimistö ja hiiri akun elämien ylittää vuoden kommunikoi PC käyttämättä hauras dongle. Kuvittele kello, jossa on langaton yhteys toimii yhdessä sekä pieni urheilu anturi upotettu käyttäjä 'kenkä ja matkapuhelimen. Kuvitella erilaisia ​​henkilökohtaisten laitteiden yhteydessä matkapuhelinten tai tietokoneiden, mutta ei haittaa muuttaminen tai akkujen lataamiseen viikoittain . Kuvittele enää, koska Wibree tekee kaikki nämä hakemukset C ja paljon enemmän C todellisuutta.

Matkapuhelimet varustettu Wibree mahdollistaa useita uusia lisävarusteita kuten puhelun ohjaus / syöttölaitteet, liikunta ja terveys anturit, ja turvallisuutta ja maksu laitteiden akku elämien enintään kolme vuotta (riippuen käyttö kuvio). Wibree tuo myös langattoman yhteyden korkean suorituskyvyn PC tarvikkeet kuten hiiret, näppäimistöt ja multimedia kaukosäädinrykelmän akku elämien jopa vuoden. Ja Wibree lisää langattoman yhteyden kelloja ja liikunta anturit (esim sykemittareiden) ilman merkittäviä kompromisseja akun käyttöikää.

Matkapuhelin tarvikkeet C Matkapuhelimet varustettu Wibree teknologia mahdollistaa useita uusia lisävarusteita kuten puhelun ohjaus / syöttölaitteet, liikunta ja terveys anturit, turvallisuus ja maksu laitteita. Nämä laitteet hyötyvät äärimmäisen pieni virrankulutus Wibree mikä mahdollistaa kompakti, nappiparisto toimivat laitteet, joissa on akku elämien jopa 3 vuotta (riippuen todellinen sovellus).

PC Tarvikkeet C Wibree on suunniteltu tarjoamaan langattoman yhteyden korkean suorituskyvyn PC tarvikkeet kuten hiiret, näppäimistöt ja multimedia kaukosäätimet. Erittäin alhainen virrankulutus Wibree pidentää akun elämiä yli vuoteen. Nordic hyödynnetään asemaansa johtava ultra-low power 2. 4 GHz tekniikka kannustaa Wibree 's hyväksyminen osaksi PC tarvikkeet, joiden avulla seuraavan sukupolven langattomat hiiret ja näppäimistöt.

Kellot C Kuvittele kello varustettu langattomalla yhteydellä yhdessä sekä pieni urheilu anturi upotettu kenkä ja matkapuhelimen.

Edut Wibree vis - vis Bluetooth

Wibree on ensimmäinen langaton tekniikka ratkaista seuraavat tarpeet yhdessä ratkaisussa.

Ultra pieni huippu ja keskimääräinen virrankulutus sekä pätö- tilat.

 Erittäin edullinen ja pieni koko tarvikkeille ja ihmisen liitäntälaitetta (HID).

 Vähän kustannuksia ja koon lisäksi matkapuhelimiin ja tietokoneisiin.

Global, intuitiivinen ja turvallinen usean toimittajan yhteentoimivuus.

haitat Wibree vis - vis Bluetooth

Tiedonsiirto on hyvin hidasta, eli vain 1 megabittiä sekunnissa. Lisäksi, Wibree ei voi käyttää suuren kaistanleveyden tarvitaan sovelluksia.

Wibree myös dramaattisesti pidentää akun käyttöikää nykyisten langattoman laitteen, kuten näppäimistöjä, hiiriä ja kaukosäätimet. Se 's jopa 10 kertaa enemmän energiaa sitten Bluetooth. Nokia sanoi, että se odottaa ensimmäisen kaupallisen version standardin olevan saatavilla vuoden 2007 toisella neljänneksellä Yritys sanoi, että se odottaa dual Bluetooth-Wibree laitteita kuten matkapuhelimia osuma markkinoille kahden vuoden kuluessa.

Yhteenveto

Wibree ja Bluetooth molemmat toimivat 2. 4GHz ja on samanlainen alue on noin 10 m, mutta ero kahden piilee jatkuvuus siirrettävät tiedot. Vaikka Bluetooth soveltuu jatkuvaan käyttöön kuten streaming dataa tai ääntä connectivity, Wibree on mainostetut sopii harvoin datapurskeina jossa kytketyn laitteen täytyy kuluttaa vähemmän energiaa.

Bluetooth ja Wi-Fi ovat langattomien verkkoyhteyksien standardeja, jotka tarjoavat yhteyden radioaaltojen välityksellä. Tärkein ero: Bluetooth 'ensisijainen käyttö on korvata kaapelit, kun taas Wi-Fi on laajalti käytetään tarjoamaan langattomia, nopea yhteys Internetiin tai lähiverkkoon.

Wibree radiotekniikka täydentää muita paikallisia liityntätekniikoista, kuluttaa vain murto-osa tehon verrattuna muihin tällaisten radioteknologioita, joka mahdollistaa pienemmät ja vähemmän kalliita toteutuksia ja on helppo integroida Bluetooth ratkaisuja.

Wibree on ensimmäinen avoin teknologia tarjoaa yhteydet muihin mobiililaitteisiin tai henkilökohtaiset tietokoneet, ja pieni, nappipattereita virtaa laitteita, kuten kellojen, langattoman näppäimistön, lelut ja urheilu-anturit. Laajentamalla rooli mobiililaitteisiin voi olla kuluttajille 'elää, tämä tekniikka lisäävät kasvupotentiaalia näillä markkinasegmenteillä.

Langaton Bluetooth-tekniikka on lyhyen kantaman viestintätekniikan tarkoitus korvata kaapelit yhdistävät kannettavat ja / tai kiinteitä laitteita säilyttäen samalla korkea turvallisuustaso. Keskeiset piirteet Bluetooth ovat kestävyys, vähän virtaa, ja edullisia. Bluetooth spesifikaatio määrittelee yhdenmukaisen rakenteen monenlaisia ​​laitteita kytkeä ja kommunikoida keskenään.