Ero OLED ja LEDOLED vs LED

'OLED' tai Organic Light Emitting Diode, on erityinen LED joka käyttää orgaanisia yhdisteitä emissiivinen elektroluminesenssi kerros. Tärkein ero niiden välillä, ja miksi OLED on nähnyt laajaa käyttöä näyttöjen, että OLED voidaan tehdä paljon pienempiä kuin tyypilliset LED. Tämä on mahdollista eri valmistusmenetelmillä. Tyypillisiä LEDit ovat liian suuria ja voi saavuttaa kunnollinen resoluutio laitteissa kuten älypuhelimissa, kannettavat tietokoneet, ja jopa pieni tv.

Tärkeimmät haitta, että OLED tällä hetkellä on suhteellisen lyhyt elinkaari. Vaikka LEDit ja muut näyttö teknologiat ovat arvioineet elinkaaret tahansa välillä 25000 ja 40000 tuntia ennen sen kirkkaus vähenee puoleen alkuperäisestä tasosta, OLED tyypillisesti saavuttaa tämä tila on noin 14.000 tuntia; kääntäminen mihin tahansa välillä 4-8 vuotta 'tyypillisessä käytössä. Tämän vuoksi OLED-näytöt ovat aluksi näkevät laajaa hyväksyntää matkapuhelimissa, joissa, vaikka laite on päällä 24 tuntia, näyttö sammutetaan suurimman osan ajasta. Puhelimet ovat myös tyypillisesti korvattiin parin vuoden kauan ennen mitoitettu elinikä näyttö on saavutettu.

Tuotanto OLED on suunnattu lähinnä yhtä tiettyä tarkoitusta varten, luomista näyttöjä. Sen sijaan, LEDit on laaja valikoima valaistuksen tarkoituksiin. LEDit käytetään merkkivalot, seitsemän segmentin näytöt, tunnelmavalaistus, taustavaloa LCD, ja monia muita kohteita. LEDit ovat jopa käyttää luomaan erittäin suuria näyttöjä, kuten ne, joita käytetään ballparks ja stadioneilla. Pelkkä etäisyys katsojan tekee koko LED suhteellisen pieni, ja silmä näkee kuvan sijaan yksittäisiä pikseleitä. Silti OLED silti excel puhuttaessa näyttää 40 tuumaa tai vähemmän. Bigger OLED-näytöt ovat mahdollisia, mutta tuotantoprosessi on joitakin parannettavaa ennen kuin näemme OLED vastaa ylös nykyiseen LCD-tekniikkaan kooltaan.Yksi merkittävä haittapuoli OLED on sen paljon suurempi tuotantokustannukset. OLED maksaa huomattavasti enemmän kuin LED ja jopa nestekidenäytöt. Tämä ei ole niin paljon asiaa matkapuhelimilla, koska näyttö on hyvin pieni. Mutta televisiot, missä suurin osa kustannuksista johtuu itse näyttöön, käyttämällä OLED voi olla hyvin tyyris ehdotus.

Yhteenveto:

1. OLED voidaan tehdä paljon pienempi kuin LED.
2. LED on paljon pidempi käyttöikä kuin OLED.
3. LED on paljon enemmän sovelluksia kuin OLED.
4. LED käytetään erittäin suuri näyttöjen kun OLED käytetään pieniä.