Ero AMOLED ja TFTAMOLED vs TFT

AMOLED (Active Matrix Organic Light Emitting Diode) ja TFT (Thin Film Transistor) ovat kahdenlaisia ​​näyttöjä, joita käytetään matkapuhelimissa. TFT on itse prosessi tuottaa näyttöjen ja sitä käytetään jopa AMOLED, mutta useimpia tarkoituksia varten, TFT käytetään viittaamaan LCD-näytöt. Ero niiden välillä on materiaali AMOLED käyttää orgaanisia aineita, pääasiassa hiiltä, ​​kun taas TFT ei.

On eroja kahden jotka ovat varsin konkreettisia. Ensinnäkin, AMOLED luo omat valoa eikä luottaa taustavaloa kuten TFT-LCD tekee. Tämä vuoksi tarkoittaa, että AMOLED näytöt ovat paljon ohuempi kuin LCD-näytöt; koska ei ole taustavalon. Se johtaa myös paljon paremmin väreissä kuin TFT pystyy tuottamaan. Koska jokaisen pikselin 's värin ja valon voimakkuutta voidaan säätää itsenäisesti ja ilman valoa tihkuu viereisistä pikseliä. Vierekkäin vertaamalla kahden näytön kanssa samaan kuvaan pitäisi vahvistaa tämän. Toinen vaikutus puute taustavalo on paljon pienempi virrankulutus laitteen. Tämä on erittäin toivottavaa, kun se tulee matkapuhelimiin, joissa jokainen ominaisuus kilpailee kapasiteetti on rajallinen akun. Koska näyttö on päällä 90% ajasta, että laite on käytössä, se on erittäin hyvä että AMOLED näytöt kuluttavat vähemmän. kuinka paljon eroa ei ole kovin kiinteä, vaikka sillä se riippuu oikeastaan ​​värin ja voimakkuuden kuvan. ottaa musta tausta valkoinen teksti kuluttaa huomattavasti vähemmän energiaa kuin ottaa mustaa tekstiä valkoisella pohjalla.

Suurin haitta, että AMOLED on on lyhyempi elinikä näytön verrattuna TFT. Jokainen pikseli näytössä heikentää jokaisen toinen, että se on valaistu ja vielä enemmän kirkkaampi se on. ? Huolimatta parannuksia eliniän AMOLED näyttöjä, AMOLED silti kestää vain murto-osa eliniän TFT-näyttö. Tämän sanoi, AMOLED-näyttö pystyy kauemmin käyttökelpoista elinikää laitteeseen ennen sen osia alkaa hajota.Suurin este massiivinen mukauttaminen AMOLED on alhainen tuotanto numeroita. TFT on ollut tuotannossa paljon kauemmin ja infrastruktuuri on jo olemassa vaatimuksiin.

Yhteenveto:

AMOLED käyttää orgaanisia aineita, kun TFT ei

AMOLED luo omaa valoa samalla TFT nojautuu taustavalo

AMOLED on ohuempi kuin TFT

AMOLED tuottaa paremmat värit kuin TFT

AMOLED kuluttaa vähemmän virtaa kuin TFT

AMOLED on lyhyempi käyttöikä kuin TFT