Ero steroidi ja testosteroniSteroidi vs Testosteroni

Kaksi suosituinta ehdot keskuudessa kuntoilijoille ovat steroideja ja testosteronit. Tunnettuja niiden roolia intensiivisesti lisäämällä lihasmassan, niistä on tullut lähes pakollinen annoksen korinvalmistajien ja urheilijat. Näin useimmat ihmiset kokevat it- niiden synteettiset ja täydentävää muotoa. Mikä 's usein jäänyt kuitenkin on, että steroidit ja testosteronit ovat orgaanisesti läsnä ihmiskehossa. Steroidi on yleisen luokituksen rasvaliukoisten orgaaniset yhdisteet luontaisesti läsnä ja tuotettu ihmisen elimistöön. Ne vastaavat monenlaisia ​​fysiologisia kehityksen tällaisten lisääntymiselle kasvu, kudosten uudistumista, kalorien synteesi jne Esimerkkejä steroideista ovat lisämunuaisen ja sukupuolihormonien. sanottuani, testosteroni tulee siis vain yksi monista steroidihormonien, erityisesti androgeenireseptorin ryhmään. Se on ensisijaisesti erittyy miehen kivekset ja naisen munasarjat, suorittavat anabolinen (eli lihasten ja luuston kasvua, proteiinisynteesiä) ja androgeenisten toimintojen (ts kehittäminen maskuliininen ominaisuudet).

On enemmän suosittu käsite, steroideja ja testosterones liittyvät usein keinotekoisia anabolisten steroidien tai yksinkertaisesti anabolisia steroideja ja usein virheellisesti olevan sama ja samankaltaisia. Totuus on, ne ovat eri kannalta kaavan ja toiminta. Steroidit on monenlaisia ​​ja anabolisten steroidien muodossa testosteroni on vain yksi niistä. Nyt selvittää yleinen harhakäsitys, let 's uudelleen kaksi.

Keinotekoinen steroidit (joskus kortikosteroidien) ovat lääkkeitä, jotka on tarkoitettu laajan valikoiman sairauksia, joissa tulehdusta elimistössä kuten astma, niveltulehdus, ekseema, ja jopa syöpää. Steroidit myös sukupuolihormonien johdannaiset ehkäisyyn, hormoni ongelma ohjaus / korjaus ja lihasten palautumista. Niitä annetaan useilla eri tavoilla. Ihannetapauksessa steroideja olisi sovellettava suoraan alueelle, joka tarvitsee hoitoon, esimerkiksi hengitysteitse keuhkoihin varten vinkumista, kuten silmätipat silmätulehdus tai injektiona suoraan tulehtunut yhteisiä. Jotkut ovat nautitaan pillerit tai ruiskutetaan lihasten tai suonet. Ne myös tulevat muotoja silmien tai nenän tippaa ja 'peräruiske' hoitoon suolen olosuhteissa. Huolimatta merkittävän panoksen paranemista monenlaisia ​​lääketieteellisiä ongelmia, steroidit voivat aiheuttaa pitkäaikaisia ​​haittavaikutuksia, jos otetaan suurempia annoksia. Jotkut näistä ovat silmän kaihi ja glaukooma, lihasheikkous, korkea verenpaine, painonnousu, esti kasvua lapsilla, harvennus, luut, ja iho-ongelmia, kuten mustelmia, akne, ja venyttää markkaa.

Yksi hyvin tunnettu erilaisia ​​steroideja on anabolisten steroidien tai keinotekoinen testosteroni. Se on alunperin tarkoitettu hoitoon miehillä, joilla on vähän tai ei luonnollista testosteronin tuotantoa, mutta on lopulta osoitettu muita ehtoja, kuten hedelmättömyys, erektiohäiriöt, pituuskasvun, anemia, ja ruokahalu stimulaatiota. Se on myös käytetty korinrakentajia ja laittomasti, urheilijat parantaa lihaksia voimaa ja kestävyyttä. On olemassa useita antoreittejä varten testosteronia. Nykyisin saatavilla muotoja ovat ruiskeena, suun kautta, posken kautta, ihon läpi iholappuina ja ihon läpi voiteita tai geelejä. Vuosien lääkärit ovat tunnistaneet aiheuttamia haittoja valvomaton käyttö lääkkeen. Se heikentää immuunijärjestelmää, mikä saattaa johtaa maksavaurioita ja jopa syöpää. Koska keinotekoinen testosteroni säätelee aivojen rajoittamaan luonnollinen tuotanto saman hormoni, se voi pitkällä aikavälillä aiheuttaa ennenaikaisen päättymisen luuston kasvun nuorten käyttäjille. Se voi myös johtaa estoton aggressio, masennus, nopea mielialan vaihtelut, ja ärsytystä. Kannalta lisääntymisterveyden, korkea testosteronin saanti voi aiheuttaa miehen kivekset kutistua, vähentää siittiöiden määrään. Vuonna nainen, toisaalta, se voi sotkea kuukautiskiertoa. Haitallisia ilmentymä kuten painonnousua ja hiustenlähtöä voi myös esiintyä.Yhteenveto

1. Steroidit ovat rasvaliukoisia yhdisteitä esiintyy luonnostaan ​​ja tuotetaan itse. Testosteroni on eräänlainen steroidi.

2. Keinotekoinen steroidit ovat lääkkeitä tarkoitus parantaa tulehdus- tai hormonitilat. Niitä on monia muotoja. Yksi heistä on anabolisten steroidien tai testosteroni.