Ero glukoosi ja glykogeeninGlukoosi vs Glykogeeni

Mikä 's eroa glukoosin ja glykogeenin? To lukiolaisten, tämä kysymys voi tulla yhtä helppoa kuin se on yksi eniten keskustelua aiheista biologiassa. On olemassa monenlaisia ​​sokereita eli: monosakkaridi, disakkaridi ja polysakkaridi. Glukoosi on monosakkaridi, kun glykogeenin on polysakkaridi. Sen vuoksi on monimutkaisempi sokeria kuin glukoosia. Kun monet glukoosi molekyyliä sitoutuu kokonaan yhdessä hapen kanssa, glykogeenin voidaan todennäköisesti olla muodostettu lopputulos.

Toinen ero näiden kahden välillä voidaan parhaiten selittää tuntemalla prosessi glukoosin aineenvaihduntaa. Kun henkilö syö, ruoka komponentit jaotellaan kehon yksinkertaisempi sokereita kutsutaan glukoosi. Jos on liikaa glukoosia järjestelmässä niin se muunnetaan ja tallennetaan sitten glykogeenin maksassa. Vastaavasti, jos maksa (elin, joka voidaan yleensä pitää niin paljon kuin 100 g glykogeenin) on puutteellinen kuten, niin keho todennäköisesti pyrkivät tallentamaan glukoosin glykogeenin. Jos tosi on oikein ( 's ylimäärä glykogeenin maksassa) sitten glykogeenin vapautuu lihassoluihin ensin rikkoutumatta glukoosiksi. Nopeus ja laajuus vapautumisen riippuu myös kehon' s energia tarvitsee.

Aikana liikuntaa, energianlähde käytetään pääasiallisesti on glukoosi. Mutta lihakset olisivat luottaa enemmän glykogeenin varsinkaan silloin, kun glukoositaso ovat alkaneet saada alhainen. Siksi on parempi olla riittäviä määriä elimistössä glukoosin jotta glukoosi voidaan käyttää muita elintärkeitä toimintoja, kuten aivotoimintaa eikä tarjota energiaa lihaksia. Tämä voidaan tehdä ottamalla muutamia yksinkertaisia ​​hiilihydraatteja jälkeen harjoittaa voimakas fyysinen ponnistelujen (kun elimistö on yleensä alhainen glykogeenin). Urheilijat neuvotaan myös tehdä 'hiilihydraatti loading' niin että he voittivat 't kokemus äkillinen ehtyminen glykogeenin, kun kaikki energialähteet on käytetty.1. Glykogeeni on suurempi (kuvattu dendrimeeri useita satoja tai tuhansia glukoosin molekyylien) ja on monimutkaisempi sokeria ollessa polysakkaridia, kun glukoosi on yksinkertaisin sokeria ollessa monosakkaridi.

2. glykogeenin on varastoinnin tyyppi glukoosia, joka on muodostettu ja pidetään lihaksissa, maksassa ja jopa aivoissa.