Ero MySQL ja SQLMySQL vs. SQL

MySQL on relaatiotietokannan hallintajärjestelmä (tai RDMS) Cmeaning että se on tietokannan hallintajärjestelmä perustuu relaatiomalliksi. Tämä RDMS toimii omana palvelin ja tarjoaa monen käyttäjän pääsy useisiin tietokantoihin kerralla. Lähdekoodin MySQL on käytettävissä lisenssillä esitetty GNU General Public License sekä lukuisia patentoituja sopimuksia. Jäsenet MySQL yhteisö ovat luoneet monia erilaisia ​​haarojen RDMS Cthe joista suosituin on Pirskota ja MariaDB. Samoin kuin on prototyyppi useita haaroja, suurin osa vapaa ohjelmisto projekteja, on oltava täysin varustellun tietokannan hallintajärjestelmän (tai DMS) käyttää MySQL.

Structured Query Language (tunnetaan myös SQL) on tietokanta kieli. Se on suunniteltu erityisesti tietojen hallintaan vuonna RDMSs ja suunnittelun perustui relaatioalgebran. Valikoima mahdollisuuksiensa sisältää tietojen kysely ja päivitys, skeema laatimiseksi ja muuttamiseksi, ja tietojen kulunvalvonta. Se oli yksi ensimmäisistä kielistä käyttäen RDMS mallia ja on varmasti yleisimmin käytetty kieli näille relaatiotietokantojen. SQL-kieltä on jaettu useisiin kieli elementtejä: lausekkeita, jotka ovat joskus valinnaisia ​​kuuluvan osan lausuntojen ja kyselyt; ilmaisuja, jotka tuottavat joko skalaariarvoina tai taulukoita, jotka koostuvat sarakkeita ja rivejä tietojen predikaatteja, joita käytetään määritellä ehdot, jotka pystyvät arvioidaan SQL kolme arvostettu logiikka (tai 3VL) loogisia totuusarvojen; kyselyt, joka noutaa tietoja perustuu erityisten vaatimusten mukaisesti; ja lausunnot, jotka vaikuttavat skeema ja tietoja tai voi ohjata myös tapahtumia, ohjelman kulkuun, yhteydet, istuntoja, tai diagnostiikassa.

MySQL löytyy monissa web-sovelluksia kuten tietokanta komponentin liuoksen nipun (tai LAMP) ohjelmiston pino. Sen käyttö voidaan nähdä laajasti esimerkiksi suosittuja sivustojen Flickr, Facebook, Wikipedia, Google, Nokia ja YouTube. Jokainen näistä sivustot käyttävät MySQL varastointiin ja hakkuista käyttäjätiedot. Koodi koostuu C ja C ++ kielellä ja käyttää monia eri alustoilla Cincluding Linux, Mac OS X, ja Microsoft Windows.

SQL on nyt standardia ja sen rakenne koostuu monista eri osista. Näitä ovat, mutta eivät rajoitu, SQL Framework, SQL / Foundation, SQL / siteet, SQL / CLI (Call Level Interface), ja SQL / XML (tai XML liittyvät tiedot).Yhteenveto:

1. MySQL on RDMS joka toimii omana palvelin ja tarjoaa monen käyttäjän pääsy useisiin tietokantoihin samanaikaisesti; SQL on tietokanta kieli on suunniteltu erityisesti hallita tietoja RDMSs.