Ero WAV ja WMAWAV vs WMA

Windows Media Audio tai WMA on uusi tiedostomuoto, joka luotiin Microsoft oletukseksi niiden median sovelluksia. WAV on yksinkertaisesti lyhennetty versio WAVE. Se käyttää PCM koodaus menetelmä, joka käytetään myös äänilevyjä. WMA tallentaa pakatun äänen minimoimiseksi tiedoston koko tinkimättä liikaa äänenlaatu. Vaikka WAV on myös kykenee tallentamaan pakattua ääntä, sitä käytetään harvoin sellaisenaan. WAV-tiedostoja sisältävät usein pakkaamaton audio että vie paljon levytilaa joka toiselta äänen.

Johtuen ikäero WAV ja WMA, on myös merkittävä ero laitteiden määrää, jotka pystyvät toistaa tiedostoja, jotka on koodattu kussakin formaatissa. WMA on tuettu vain uudempien laitteissa, kuten musiikkisoittimia. WAV on hyvin yksinkertainen ja lähes kaikki laitteet, jotka pystyvät pelaamaan äänen pystyvät myös toistaa WAV-tiedostoja. Sovellukset käyttävät WAV, jotta se pystyy soittamaan ääniä WAV on usein suurin yhteinen nimittäjä käyttöjärjestelmien välillä, kun se tulee toista ääntä.

Käyttö WAV on pudonnut kelkasta vuosien varrella, johtuu suurelta osin ihmisten 's harhaluulo, että se ei pysty pitämään pakattuja tiedostoja. Useimmat käyttäjät haluavat käyttää suosittuja häviöllinen kuten MP3, WMA ja AAC. Vaikka WMA on ei johtava tiedostomuoto käytettäväksi kannettavissa laitteissa, määrä laitteita, joissa on WMA-tiedostot ovat kasvussa. Tämä johtuu suurelta osin taustakerroksen Microsoftin ja suosio Windows-käyttöjärjestelmän.

Kun se tulee editointi, WAV on usein tiedostomuodossa välillä. Koska ääni tiedosto on pakkaamaton, tietokone ei tarvitse pitää puristamalla ja Uncompressing tiedot, jotta voidaan toteuttaa muokkauksia tehty äänivirtaan.

Huolimatta hyvin erilaisia ​​keskenään, WAV ja WMA on kullakin oma käyttötarkoituksia. WMA on laajalti käytetty tallentaa musiikkia ja muita äänitiedostoja, jotka ovat melko pitkiä, koska sen laatu on erinomainen koon suhteen. WAV käyttävät usein paljon hakemuksia tallentaa pieniä pätkiä kuulostaa äänimerkkiä ja klikkaukset.Yhteenveto:

1. WMA käytetään tallentamaan pakatun äänen, kun WAV tyypillisesti käytetään tallentamaan pakkaamaton audio

2. WAV tukevat lähes kaikki laitteet, kun WMA tukee vain uudempi laitteisiin

3. WMA on erittäin suosittu, kun WAV käytetään harvoin